Uusi ihana ruokatuttavuuteni, ruusukaalit!
Monet ajat olen kuullut puhuttavan ruusukaaleista ja kuinka hyviä ne ovat. Kuitenkaan en ole ikinä itse uskaltautunut kokeilemaan niitä, kunnes tänään, kun ne oikein huusivat torikauppiaan kojusta ”ota minut!”
Päätin valmistaa niitä vieraille ja myös hekin ihastuivat niiden makuun.
Näitä kyllä varmana tehdään usein tästä eteenpäinkin.
Alla ohje ruusukaalien valmistukseen:
300g ruusukaaleja
3 valkosipulin kynttä
3 pyöräytystä suolaa myllystä
voita paistamiseen
1 rkl sokeria
Leikkaa ruusukaaleista kannat pois. Suuremmat ruusukaalit kannattaa puolittaa, pienemmät voi paistaa sellaisenaan.
Pilko valkosipulin kynnet aivan pieneksi ja paista ne kuumalla pannulla voissa. Lisää lähes heti perään ruusukaalit. Hiljennä hieman lämpöä ja pyörittele ruusukaaleja sekä valkosipuleita pannulla kunnes saavat hieman väriä pintaansa. Lisää suola ja sokeri. Anna maustua vielä hetki levyn ollessa todella miedolla lämmöllä.
Tarjoile mielellään heti.