Colour B4 ja tummanruskeaksi värjätyt hiukset

Mulla on nyt jo aika pitkään ollut tummanruskeaksi värjätyt hiukset. Pohjaväri on se suomalainen maantienharmaa.

Tuli tässä kesän kunniaksi sit fiilis, että voisi vähän keventää sitä väriä. Jotenkin se tummanruskea oli alkanut näyttää tunkkaiseltakin liian monien värjäysten jälkeen. Sitäpaitsi juurikasvu on päässyt vähän rönsyämään, värin haalistumisesta puhumattakaan.

Vaalentavat värinpoistot hirvittivät, mutta löysin suositteluja Colour B4-nimisestä värinpoistoaineesta, jossa ei ole valkaisuaineita. Sehän kuulostaa hyvältä!

B4 siis poistaa värin hiuksen sisältä kutistamalla värimolekyylit niin pieniksi, että ne voi huuhtoa pois.

Stockalta mukaan tarttui paketti, extra-vahvuudella.

On muuten kuulemma tosi suosittua. Niinkin, ettei ekalla yrityksellä löytynyt kuin sitä tavallista vahvuutta. Sokokselta ehdottivat etsimään, mutta siellä ei henkilökunta ollut kuullutkaan tuotteesta. Joten odotin sitten seuraavaan kertaan, kun tuotetta taas oli lisää varastossa.

colourb4.jpg

Vähän mua hirvitti, kun aloin säätää aineen kanssa. Pelkäsin, että lopputulos olisi jotain järkyttävää hamppua. Keltaista ja huonokuntoista.

Tässä olis varmaan hyvä mainita, että hiukseni ovat varsin hyväkuntoiset ja kiiltävät lähtökohdaltaan. Alla olevassa kuvassa hiukset näyttävät huonokuntoisemmilta kuin normaalisti. Johtunee siitä, että edellisessä pesussa jätin hoitavimmat aineet pois, etteivät ne haittaisi värinpoistoa. Ja huono kuvakin tuli otettua.

b4_ennen.jpg

Sekoittaminen tapahtui samaan tyyliin kuin kotivärjäysseteissä: Toinen aine sekoitettiin nokkapullossa olevaan aineeseen ja sit vaan päähän nopeasti. Mukana oli kans ne normaalit, huonosti istuvat ohuet muovihanskat.

Kun aine oli päässä sen piti antaa olla 20 minuuttia. Värinpoiston vanhan kananmunan haju vähän voimistui tänä aikana, mutta oli mun mielestä ihan siedettävä kuitenkin.

20 minsan kuluttua oli vuorossa huuhtelu. Ekaksi huuhtelin 10 minuuttia, sitten vaahdotin jälkikäsittelyaineen, annoin sen olla minuutin ja huuhtelin taas 10 minuuttia. Lopulta vielä heitettiin jälkikäsittely uudestaan ja huuhdeltiin normaalisti.

Jos värinpoistoaine itsessään haisi vanhoilta kananmunilta, niin jälkikäsittelyn haju taas oli Smurffi-limua muistuttava. Ei ehkä parhaita yhdistelmiä, mutta pahempaakin olen haistellut. 

Huuhtelun aikana hiukset rupesivat tuntumaan narskuvilta, joten jälkikäsittelyn huuhdeltuani lisäsin vielä erän hoitoainetta perään, jonka sitten huuhtelin tietenkin pois.

Lopullinen väri oli selvästi vaaleampi, mutta ehkä toinen käsittely olisi ollut tarpeen, jos olisin halunnut vielä lähemmäksi omaa sävyäni. Aika punaiseksihan se jäi, mutta tämä johtuu värikäsittelyjen tekemistä muutoksista hiuksiini. Eikä mua toi kuparinsävy haittaa, kunhan ei ole keltainen.

Latvoissa oli selkeesti niin paljon kerrostumaa ja varmaan hiuksen pintakin värjäytynyt, joten B4 ei ihan siihen pystynyt.

b4_jalkeen.jpg

Joka tapauksessa tulos oli yllättävän hyvä. Ei yhtään keltainen tai huonokuntoinen, hetkellisesti vähän vaan normaalia kuivempi.

En kuitenkaan ehkä suosittelisi sellaiselle, jolla on jo valmiiksi huonokuntoinen, kuiva ja huokoinen kuontalo. Ja tummempien värien poistossa kannattaa varautua siihen, että kaikki ei ihan lähde ainakaan yhdellä käsittelyllä.

Niin ja se alta esiin tuleva väri ei välttämättä ole enää kaikkien värikäsittelyjen jälkeen ihan samanlainen kuin se oli silloin joskus.

kauneus hiukset testit oma-elama
Kommentit (2)
  1. Äh, eihän toi nyt vielä ollut mitään. Se ei edes vaalenna, poistaa vaan sitä värjäysväriä. Nyt mä vasta hulluksi olen heittäytynyt, väri on jo sellainen oranssinkeltainen. Kattoo nyt mihin tää seuraavaksi etenee tästä. 😀

  2. Ninan verkkareissa
    10.7.2013, 09:44

    Hullu! Miten uskalsit? 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *