KESÄLOMAREiSSU 2013

Tässäpä ois sitten jokunen kuva meidän tämän kesän kesälomareissusta, joka oli siis ensimmäinen asuntoautolla tehty reissu. Kuvia tuli näpsittyä hurja määrä, yli tuhat joten tässä vaan tosiaankin kärpäsen kakka koko määrästä. Käytössä oli laina-auto joka oli järjestynyt liikkeen kautta, koska oman auton valmistuksessa tuli viivästystä.

Matka kulki siis Ruotsin kautta Tanskaan ja sieltä edelleen Norjaan. Kokonaisuudessaan olimme reissussa hieman vajaa 4 vkoa ja pisimmän ajan vietimme Tanskassa, 2 vkoa. Emme etukäteen suunnitelleet tarkasti millä leirintäalueilla ja matkaparkeissa yövymme, ainoastaan suurinpiirtein mitä kautta matka kulkee.

IMG_5192_muoks2.JPG

IMG_5238_muoks2.JPG

yhdistetty1.jpg

Lähinnä yövyimme siis leirintäalueilla ja matkaparkeissa. Matkaparkit ovat ikään kuin parkkipaikkoja jotka ovat valvottuja ja niissä pystyy useimmiten tyhjentämään WC-säiliön ja likavesisäiliön. Hyvällä tuurilla voi olla suihku ja oikea wc:kin. Lähinnä matkaparkit sopivat pikaisiin yhden yön yöpymisiin. Me yövyttiin matkaparkeissa vain kun ajettiin pidempää matkaa ja piti vain pysähtyä nukkumaan. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa pätee jokamiehenoikeus, jolloin periaatteessa saisi yöpyä missä tahansa, mutta se ei välttämättä ole turvallista. Siksi on parempi olla joko leirintäalueella, virallisella matkaparkkipaikalla tai jossain suurella tavallisella parkkipaikalla missä yöpyy muitakin karavaanareita. Joskus esim. Ikean parkkipaikat olivat tällaisia isompia parkkipaikkoja.

IMG_5100_muoks2.JPG

IMG_7966_muoks2.JPG

Lasten kanssa matkaaminen ei ollut mitenkään kovin hankalaa, ainakaan meidän kokemuksen mukaan. Tietysti samalla tavalla ei voi posottaa vaan vaaditaan säännöllisiä pitkähköjä pysähdyksiä, mutta parhaimmillaan ajettiin kuitenkin 700 km päivän aikana. Matka rytmittyi lasten kanssa unien ja ruokailun ympärille. Lähdön jälkeen lapset nukkuivat pari tuntia. Lasten herättyä pystyi vielä jonkin aikaa ajamaan, kunnes alkoi kuulua melko hermostunutta itkua ja huutoa ”takapenkiltä” jolloin sitten yleensä pysähdyttiin tekemään kunnolla ruoka. Noihin ruuanlaittopysähdyksiin hurahti helposti 1,5-2 h jonka jälkeen lapset taas jaksoivat hyvin olla istuimissa ja nuorimmainen yleensä nukahtikin toisille päikkäreille.

IMG_5542_muoks2.JPG

IMG_5551_muoks2.JPG

yhdistetty 7.jpg

img_8363_muoks3.jpg

Ruoka me tosiaan tehtiin pääasiassa ihan alusta alkaen itse asuntoautossa. Tais olla 4 kertaa kun syötiin jossain ravintolassa tai vastaavassa. Asuntoautossa oli tosi tilava jääkaappi ja lisäksi pieni pakasti. Tehtiin jopa pizzaa, kun kotona ennen reissuun lähtöä tehtiin sopivan kokoisia pizzataikinapalloja jotka sitten pakastettiin ja otettiin mukaan. Asuntoautossa oli pieni uuni joka toimi kaasulla. =)

yhdistetty2.jpg

yhdistetty3.jpg

yhdistetty4.jpg

img_5876_muoks3.jpgyhdistetty5.jpg

IMG_6980_muoks3.JPG

yhdistetty6.jpg

Mä en ollut aiemmin käynyt Tanskassa enkä Norjassa. Tanska olikin selvästi erilainen verrattuna Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Oli mukava kun välimatkat oli lyhyitä ja näin ollen ei tarttenut tehdä pitkiä päivämatkoja ja yhdessä paikassa ehti yleensä viipyä 2-3 yötä. Meille sattui pääasiassa tosi hyvät säät koko reissun ajalle ja jonkin verran myös seurattiin säätiedotuksia, että ei ”turhaan” menty semmosiin paikkoihin missä olis satanut. Esimerkiksi sitä en ollut tiennyt, että Tanskassa on tosi paljon hienoja hiekkarantoja. Ehdottomasti hienoin Jyllannin länsirannikolla jossa on 40 km yhtä hienohiekkaista rantaa.

IMG_7342_muoks2.JPG

img_7605_muoks3.jpg

yhdistetty8.jpg

yhdistetty9.jpg

Norjassa oltiin vain 3 päivää. Lähinnä Etelä-Norjassa rannikolla. Sinne täytyy kyllä mennä toistekin, vaikka niillä tosi jyrkillä kiemurtelevilla pikkuteillä pelottikin niin paljon, että piti kädet laittaa silmien eteen. Ja ne ei edes tainneet olla niitä pahimpia teitä. =)

IMG_8641_muoks2.JPG

Ihana reissu oli kaikkinensa. Ensi kesänä olis sitten ehkä suunnitelmissa suunnata jo alemmas Eurooppaan ja silloin toivottavasti alla on jo ihan oma asuntoauto. Ollaan mietitty jos lähdettäisiinkin reissuun vasta elokuussa ja nautittais eka Suomen kesästä ja reissu tois sitten sopivasti jatkoa kesään kun Suomessa alkaa jo vähitellen tulla syksy. Mutta se jää nähtäväksi. =)

 

 

Kommentit (2)
  1. Karavaanari
    21.4.2016, 16:12

    Ihanalta reissulta kuulostaa! Ois ollut kiva tietää suunnilleen kuinka paljon teillä meni rahaa koko reissuun? Olis tarkoitus lähteä itekkin asuntoauto reisulle ja sen takia siis kyselinkin 🙂

  2. Tosi ihanalta kyllä kuulostaa ja näyttää tuo teidän reissu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *