Lönehelg & Afterwork = mahdotonta

Tutustuin tähän minulle uuteen ilmiöön viime vuonna kun muutin Ruotsiin ja ajattelin nyt esitellä sen teille.

Ruotsissa kaikki saavat palkan aina kuukauden 25. päivänä (mikäli se ei satu viikonlopulle). Viikonloppua, joka seuraa tätä kansallista palkkapäivää, kutsutaan nimellä lönehelg (palkkaviikonloppu). Tänä viikonloppuna kaikki paikat on tupaten täynnä porukkaa, on turhakuvitella saavansa ravintolasta pöytää, jos ei ole varausta, tai edes mahtua baariin sisälle.

Olin täysin unohtanut, että tänä viikonloppunahan on lönehelg, kun perjantaina suuntasin kollegani kanssa viinilasillisille. Kello ei ollut vielä edes kuutta, mutta suurin osa paikoista oli jo niin täynnä, ettei ovesta päässyt enää edes sisälle. Olimme päättäneet, että olemme ansainneet lasilliset punaviiniä työviikon päätteeksi ja jatkoimme ahkerasti afterwork-paikan metsästystä.

Lopulta päädyimme Taverna Brilloon ja pääsimme jopa baaritiskille asti. Brillokin oli ihan täynnä innokkaita löhelgin viettäjiä, mutta se on kuitenkin sen verran iso paikka, ettei siellä tarvinnut olla ihan iholla:) Tunnelma oli jo ihan katossa, vaikka kello olikin vasta vähän ja tästä innostuneina suuntasimme vielä Boqueriaan tapaksille. Sielläkään ei ollut afterworkin viettäjistä pulaa, mutta löysimme kuitenkin vapaan kulman ja saimme tapastilauksen tehtyä.

Kaiken kaikkiaan onnistunut perjantain afterwork.

Muistisääntö itselleni ja vinkki teille: jos olet menossa Ruotsissa kuukauden 25. päivän tienoilla drinkille tms, ole ajoissa tai hanki hyvät käsilihakset,  millä kykenet raivaamaan tiesi baaritiskille ja hyvät jalkalihakset, jotta jaksat seistä!

 

Brillo.jpgSource: http://www.mynewsdesk.com/se/taverna-brillo/images/taverna-brillo-marknad-skylt-ingaang-humlegaardsgatan-foto-niklas-alexandersson-172395

Taverna.jpgSource: http://www.mynewsdesk.com/se/taverna-brillo/images/taverna-brillo-glass-205800

Boqueria.jpgSource: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mood_Stockholm_2013a_03.jpg

Linna.jpg

Joutsenilla, sorsilla ja muillakin siipiveikoilla, vaikutti olevan lönehelg kuninkaan linnan edustalla.

 

If you want to have a dinner in a restaurant or a glass of wine with friends in Sweden around the 25th of the month, you should book a table or be really early.  Everyone gets their salaries in 25th of every month (they call this weekend, lönehelg, salary weekend) and every baar and restaurant will be super crowded during the whole weekend hollowing this day.

It seemed like that even swans and ducks were having lönehelg, when I passed the royal caste today…

 

Kommentit (1)
  1. Ainakin vaatekaupat ja sisustusputiikit on täynnä shoppailijoita lönehelginä. Varmasti ainakin jonkin näköstä köyhäilyä on nähtävissä just ennen kun palkka tipahtaa tilille.

    Viime talvena oli tarkoitus mennä kavereiden kanssa ulos juurikin lönehelginä, mutta kaikki baarit oli jo yhdentoista aikaan niin täynnä, että uutta jengiä ei enää otettu sisälle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *