Ladataan...
Romusta Ruusuksi

 

Up-greidasin liitutaulumaalillla mieheni ala-asteella tekemän kaapin. Voitteko kuvitella, että joku on osannut jo pienenä tehdä tällaisen komistuksen. Omat puukäsityöni ala-asteella taisivat olla akselilla linnunpönttö ja jotain muuta mitä en edes enää muista. Minä en ainakaan meinannut uskoa, mutta kun hän kerran asiaa kiven kovaa väitti, ei kannattanut alkaa pullikoimaan vastaan. Kaappi on ollut meillä varaston seinällä, ja siitä syystä, että se oli rakkaan paremman puoliskoni tekemä, en halunnut  heittää sitä menemään. Jotain oli kuitenkin keksittävä, jotta se saataisiin arvoiseensa käyttöön, sillä sisustukseemme se ei männynvärisellä lakatulla pinnallaan istunut.

Valikoin kaapin uudeksi pinnaksi liitutaulumaalin, joka sävytettiin mustaksi. (Kaupassa ei ollut valmiina mustaa.) Näin lapset voivat piirtää halutessaan sen pintaan kuvia tai voimme kirjoittaa siihen jotain, mitä milloinkin nyt sattuu mieleen tulemaan. Pisteenä iin päälle teimme nahkasta uuden ja modernin vetimen.

 

 

Muodonmuutos:

1. Käsittelin vanhan lakkapinnan maalipesulla. Pinnasta tulee silloin hieman tahmea ja uusi maali tarttuu siihen silloin paremmin. Amattilaiset suosivat myös kevyttä hiontaa pinnan rikkomiseksi. Itse en sitä tehnyt, vaikka myös maalikaupassa siitä minulle mainittiin. Maalipesu oli myyjänkin mukaan nopeampi vaihtoehto. Hiominen olisi vienyt enemmän aikaa.

2. Malaa pinta kahteen kertaan ja anna välissä kuivua. Liitutaulumaaleja saa nykyisin maali ja sisustusliikkeistä. Pieni purkki riitti tällaisen pienen kaapin 2 kerran maalaamiseen oikein hyvin. Sisäosan jätin maalaamatta.  Maalamisessa käytin pientä pensseliä ja lainasin Lakun vesivärisivellintä niihin kohtiin joissa vaadittiin erityistä tarkkuutta.

3. Nahka vetimen voit tehdä nahanpalasta ja ruuvista. (Lyö ensin reikä nahkanläpi naulalla ja vasaralla, niin että ruuvi mahtuu reiästä sisään, muista laittaa lyödessäsi alle jokin alusta.)

 

Nyt kesälomalla ennätin päivittämään tätä blogiakin, jota en ole tehnyt sitten aikoihin. Mielessä on kyllä ollut, mutta aika on ollut kortilla, vaikka joitakin pieniä juttuja olen arjen lomassa ennättänyt tekemäänkin. Päivittelen blogia aina kun ennätän. Tämä kaappi ei vielä löytänyt tietään seinälle, mutta ajatuksissa on laittaa se Lakun ja Tikkarin makuuhuoneeseen. Aurinkoista ja ihanaa kesää just sulle, palaamisiin taas!

Ladataan...

Ladataan...
Romusta Ruusuksi

 

 

Hei kaikki! Hiljaa hyvä tulee, piti paikkansa ainakin tämän pienen tuolin kanssa.

Tämän vanhan tuolin työstäminen alkoi nimittäin jo toissa kesänä, jolloin löysin sen erään navetan takana olevasta vanhasta käymälästä. Se oli nostettu seinälle roikkumaan ja siellä se oleili surkean näköisenä. Sen bongattuani ajattelin antaa tuolille mahdollisuuden ja katsoa tulisiko siitä mitään. Tuolin koko on lapsille sopiva, ja meidän talossa pääkäyttäjänä toimiikin Laku. Huomaa hauskuutusilme jonka hän halusi ottaa kuvaan. :) Luulen että tuoli on vanha keittiön tuoli joita vanhoissa taloissa on käytetty entisaikaan. Sen siro muoto rautaisine jalkoineen kiinnitti huomioni.

Tuolin istuinosa oli niin huonokuntoinen, että yritin etsiä siihen pyöreää puuosaa eri puutavaraliikkeistä, mutta nykyisin kaikki levyt ovat metritavaraa, jolle minulla ei ollut tällä kertaa tarvetta.  Meillä ei myöskään ole kuvio sahaa, joten puutavaran ostaminen ei senkään takia sopinut tilanteeseen. Tästä syystä kunnostus vei oman aikansa, sopivaa istuinosaa kun ei vain tahtonut löytyä. Kunnes viime kesänä bongasin autotallistamme vanhan muovisen pikkukoiran kuljetuskopin. Meillä on koira, mutta hän kulkee nykyisin autoillessa pehmeässä kuljetuskopassaan. Ylimääräisenä pyörivästä kovasta muovisesta kopista nappasin etuverkon irti, se kun lähti vain salpoja aukaisemalla. Aloin sommitella verkkoa tuolin istuinosaksi. Ja miten sattuikin, verkko oli juuri sopivan kokoinen istuimeksi. Napakoilla vasaran paukautuksilla sain verkkoa suoristettua ja rautalanka viimeisteli verkon kiinni tuoliin. Hih, kuin nenä päähän. Siitä tuli kerrassaan soma ja tuoli päivittyi kertaheitolla tälle aikakaudelle. 

Pohjatyönä hioin tuolin jalat ja selkänojan, ja musta spray maali viimeisteli uuden värin pintaan. Nyt leikkihuoneessamme koreilee koiraverkolla tuunattu uuden elämän saanut pikku tuoli.

Ajanpatinaahan tuolista löytyi! :D

Hyvää isänpäivää kaikille isille!  p.s joko odotat joulua, minä ainakin!

 

Pages