Mäntykaapin diy up-greidaus

IMG_20170717_171300.jpg

 

Up-greidasin liitutaulumaalillla mieheni ala-asteella tekemän kaapin. Voitteko kuvitella, että joku on osannut jo pienenä tehdä tällaisen komistuksen. Omat puukäsityöni ala-asteella taisivat olla akselilla linnunpönttö ja jotain muuta mitä en edes enää muista. Minä en ainakaan meinannut uskoa, mutta kun hän kerran asiaa kiven kovaa väitti, ei kannattanut alkaa pullikoimaan vastaan. Kaappi on ollut meillä varaston seinällä, ja siitä syystä, että se oli rakkaan paremman puoliskoni tekemä, en halunnut  heittää sitä menemään. Jotain oli kuitenkin keksittävä, jotta se saataisiin arvoiseensa käyttöön, sillä sisustukseemme se ei männynvärisellä lakatulla pinnallaan istunut.

Valikoin kaapin uudeksi pinnaksi liitutaulumaalin, joka sävytettiin mustaksi. (Kaupassa ei ollut valmiina mustaa.) Näin lapset voivat piirtää halutessaan sen pintaan kuvia tai voimme kirjoittaa siihen jotain, mitä milloinkin nyt sattuu mieleen tulemaan. Pisteenä iin päälle teimme nahkasta uuden ja modernin vetimen.

 

IMG_20170717_171157.jpg

IMG_20170717_171822.jpg

 

IMG_20170717_173458.jpg

Muodonmuutos:

1. Käsittelin vanhan lakkapinnan maalipesulla. Pinnasta tulee silloin hieman tahmea ja uusi maali tarttuu siihen silloin paremmin. Amattilaiset suosivat myös kevyttä hiontaa pinnan rikkomiseksi. Itse en sitä tehnyt, vaikka myös maalikaupassa siitä minulle mainittiin. Maalipesu oli myyjänkin mukaan nopeampi vaihtoehto. Hiominen olisi vienyt enemmän aikaa.

2. Malaa pinta kahteen kertaan ja anna välissä kuivua. Liitutaulumaaleja saa nykyisin maali ja sisustusliikkeistä. Pieni purkki riitti tällaisen pienen kaapin 2 kerran maalaamiseen oikein hyvin. Sisäosan jätin maalaamatta.  Maalamisessa käytin pientä pensseliä ja lainasin Lakun vesivärisivellintä niihin kohtiin joissa vaadittiin erityistä tarkkuutta.

3. Nahka vetimen voit tehdä nahanpalasta ja ruuvista. (Lyö ensin reikä nahkanläpi naulalla ja vasaralla, niin että ruuvi mahtuu reiästä sisään, muista laittaa lyödessäsi alle jokin alusta.)

IMG_20170711_132732.jpg

 

IMG_20170711_142420.jpg

IMG_20170717_172953.jpg

Nyt kesälomalla ennätin päivittämään tätä blogiakin, jota en ole tehnyt sitten aikoihin. Mielessä on kyllä ollut, mutta aika on ollut kortilla, vaikka joitakin pieniä juttuja olen arjen lomassa ennättänyt tekemäänkin. Päivittelen blogia aina kun ennätän. Tämä kaappi ei vielä löytänyt tietään seinälle, mutta ajatuksissa on laittaa se Lakun ja Tikkarin makuuhuoneeseen. Aurinkoista ja ihanaa kesää just sulle, palaamisiin taas!

Kommentit (1)
  1. Vau, miten kivan näköinen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *