En resa, en paus

Rönsy lomailee noin viikon verran, koska minä lähden tänään kaitsemaan joukkueellista 14-vuotiaita tyttöjä Ruotsiin ulkokäsipalloturnaukseen. Laivamatka hieman jännittää, mutta toisaalta on aikamoinen nostalgia vuodesta 1993, jolloin itse pääsin ekaa kertaa Eken Cupiin. Sama aika, sama paikka, todennäköisesti täsmälleen samat jutut.

Olkaa tekin kiltisti täällä.

Kommentit (5)
 1. Hei Vierailija,

  lienetkö sama kuin edellinen?

  Olen kunnioittavasti eri mieltä siitä, että mikä on ”tärkein viestintäkanava”. Minulle ratkaisevat omat ihmissuhteet ovat super-paljon enemmän tärkeitä kuin nimettömät nettijutut.

  – En muuten halua kuulla ees ensimmäistä juttua tai tilastoa nimettömästä ja lähteettömästä nettijutustelusta.

  Koko asetelma on höttöä. Väitän. – Ja huom: olen kova täti: ei minulle riitä se, että joku jossain kerran sanoi jotain, tai joidenkin juttujen sarjalinkittäminen.

  Miksi nykyään tarvittaisiin jotain erityisiä ominaisuuksia keskusteluun, jotka erityisesti eroaisivat ”vanhanaikaisesta”,” rauhallisemmasta” keskustelutyyliä edellyttävästä mallista? Joka edellyttää asiallisuutta, ei nimittelyä?

  Miksei me voida täällä lähtökohtaisesti olla asiallisia?

  – Näin dinosauruksena voin kertoa, että ”ennen vanhaan” jouduttiin perustelemaan, ihan livenä, omat kannanotot. Ja välillä meinasi tulla lujaa takkiin, ja joillekin tulikin. – Vaikka olisivat olleet kuinka oikeassakin, mielipiteineen.

  Ei se aina helppoa ollut, mutta jokainen, joka nosti käpälän pystyyn, tiesi, että voi saada muutakin kuin kehuja osakseen. – Ei siinä tarvinnut olla minkäännahkainen; me pehmotkin pärjättiin; riitti kun piti sen idean ja asian mielessä. 🙂

  Ne asiat silti silloin etenivät; näissä nettihuuteluissa odottelen tuloksia. – Edelleen luotan siis live-maailmaan. 🙂

  – Ja toki tehokkainta on vaikuttaa nyt kaikilla rintamilla yhtä aikaa! 🙂

  Char

 2. ”Tässä on muuten taas yksi esimerkki nettikeskustelujen vaikeudesta: eleiden ja ilmeiden puuttumisen lisäksi tekniset ongelmat voivat haitata kommunikaatiota ja aiheuttaa väärinkäsityksiä.”

  No, internet on nykyään ehkä käytetyin ja tärkein viestintäkanava. Aika moni meistä ja lähes kaikki juniorisukupolvesta viestii enemmän FB:n chatin yli kuin kasvotusten.

  Kova nahka, vilpitön mieli ja monitasoinen taito tulkita lukemaansa on tämän päivän ja tulevaisuuden kansalaistaito.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *