Huoritellaanko sinua?

Luin eilen tämän kiinnostavan kirjoituksen ja jäin miettimään.

Tiedän kyllä että tyttöjä ja naisia huoritellaan. Olen kuullut inhottavia tarinoita paljon, eikä minulla ole syytä epäillä, etteikö kerrottu olisi totta. Tarkoitukseni ei siis ole kyseenalaistaa Kukkalan tekstiä.

Mutta yritin muistella, onko minua koskaan huoriteltu tai kourittu.

Muistin yhden huorittelun, se tapahtui Marokossa. Suomesta en pysty muistamaan ainuttakaan. Kourimisia on ollut joitakin, mutta ne liittyvät yleensä molemminpuoliseen känniin, yökerhoihin tai vastaaviin, eivätkä siten ihan arkipäivään, kuten tuossa kirjoituksessa kuvatut (aiheeseen hieman liittyy myös tämä ja tämä uutinen, kummatkin järkyttäviä).

Sitten mietin, mistä johtuu, että itse en törmää tähän ilmiöön Suomessa. Johtuuko se tavalla tai toisella minusta itsestäni, käytöksestäni tai olemuksestani? Vai johtuuko se ympäristöstä jossa liikun, ihmisistä joiden parissa vietän aikani? Hyväosaisista elinalueistani? Vai olenko sen verran vanha ja onko tämä tuore ilmiö, jonka alta olen ehtinyt pois?

Kauniaisten yläaste ei varmana ole yläasteista kauhein, mutta oli sielläkin kamalaa. Olin liian lapsi, liian nössö, liian hyvä koulussa, liian urheilullinen, jne, mutta en ikinä kokenut, että kamaluus olisi johtunut siitä, että olen tyttö. Lauta-sanaa en ihme kyllä koskaan kuullut, en myöskään läskiä. Muistelen hämärästi, että huora-sanaa käytettiin, mutta muistoissani se sanotaan tytön äänellä toiselle tytölle, ja se on kai olevinaan jonkinlainen typerä kunnianosoitus.

Onnekas olen ainakin, mutta olenko poikkeus? Naiset, kertokaa: Onko sinua huoriteltu? Kouritaanko? Kuinka usein? Missä? Milloin? Millaisten ihmisten toimesta?

Onko huoritteluun keksittävissä joku kaava? Vai onko se täysin sattumanvaraista ja minulla vain käynyt tolkuton tuuri?

 

Kommentit (22)
 1. Hei…
  Vanhaan juttuun haluan kommentoida sen verran että minua huoritellaan jos ei päivittäin niin kerta viikkoon työssäni.
  Olen hoitaja ja kohtaamani asiakkaat ovat vaikeissa elämäntilanteissa joka usein purkautuu todella rumana kielenä…

 2. Mariajohanna
  20.10.2012, 10:23

  Pitää kommentoida vaikka tämä onkin jo vanha päivitys. Muistan paljon peräänhuutelua ja kourimista kun olen ollut teini-ikäinen. Lähinnä jotain hyvä perse-huutelua, joskus mitä maksaa -huutelua. Kommentoijat ja lääppijät olivat sekä tuntemattomia vanhoja miehiä, että poikia joista olin kiinnostunut. Hampurilaisravintolassa työkaveri kouri jatkuvasti ja ehdotteli seksiä. Hän oli kuitenkin myös mukava ja ystävällinen.

  En jotenkin osannut suuttua, ja huomio myös imarteli. Kun tulin parikymppiseksi, huutelu loppui. Jälkeenpäin ajatellen jotenkin hämmentää, miten esillä seksuaalisuus on tietyn ikäisenä, vaikka on vielä niin kokematon.

  Jostain syystä olen järkyttynyt enemmän nyt aikuisena kun jotain on sattunut. Kerran juttelin tuntemattoman miehen kanssa bileissä, kun hän suuttui jostain ja veti vehkeensä esiin ja työnsi sen naamani eteen. Muistan että se haisi pahalle ja tilanne oli jotenkin uhkaava ja absurdi, en tuntenut juhlista oikein ketään ja kaikki istuivat ympyrässä samassa huoneessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *