Kesälomamatka-aiheinen iloinen purskahdus

Kesällä menen tuonne!

marseille.jpg

Olin jälleen toistamassa jokavuotisia lomasuunnitteluvirheitäni, mutta sitten tartuinkin rivakasti toimeen eilen vähän ennen puolta yötä.

On huvittavaa, että olen muuten olevinani niin kovin rationaalinen osto- ja muissakin päätöksissäni, perustuvat aina järkeen ja argumentointiin ja mitään en päätä ennen kuin olen ihan varma. Lomamatkojen hankinnassa ei päde ollenkaan. Guuglaan kyllä sinnikkäästi kaikkea, mutta ei siitä tule valmista. Energia loppuu ennen ratkaisuvaihetta. Sitten kuluu sitä aikaa.

Sitten yhtäkkiä jokin impulssi, pakottava tarve tehdä päätös just nyt. Klikkailen salamannopeasti läpi lentolipun ostolomakkeet, ok, ok, hyväksy, osta, kirjaudun nettipankkiin, salasana, salasana… Ennen viimeistä klikkausta pysähdyn, iik, apua, pitäisiköhän katsoa allakasta, etten ole mitään muuta sopinut tuolle ajalle?

Silmät kiinni ja klik.

Kun kuivista lento-ostoksista on päässyt, pääsee miettimään kivempia ostoksia. Olen viime viikkoina surffannut yhteensä ehkä kymmenen tuntia erittäin, erittäin lupaavalla Airbnb-sivustolla. Jos ette vielä tunne, käykää ihmeessä katsomassa: yksityisihmiset vuokraavat huoneita ja asuntoja, ympäri maailman. Sivusto toimii ainakin jonkunlaisena takuuna huijareita vastaan, en tiedä vielä kuinka täydellisenä. Jos taas tunnette, ja olette käyttäneet, niin kertokaa kokemuksianne!

Paitsi että hyvä loma-asumismahdollisuus, myös todella koukuttavaa nettitekemistä, pahempi kuin Oikotie!

Ja mikä se mun kaupunki olikaan…

marseille2.jpg

Marseille-kokemuksia, -suosituksia ja -varoituksia otan siis myös hyvin kiitollisena vastaan!

Kommentit (7)
 1. Hei, kiitos Tunor vinkeistä, kuulostaa tosi hyvältä!

 2. Hei,

  olen ollut Marseillessa pari kertaa viikon työmatkalla ja viime kesänä melkein kolme viikkoa kodinvaihdossa. Marseille on aika erilainen ranskalainen kaupunki, mutta kiehtova sellainen. Katukuva on kirjava, Marseillessahan on paljon afrikkalaistaustaista väestöä ja se näkyy. Paikallisilla tuntuu olevan paljonkin ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan, vaihtoperheemme esim. kielsi erään tietyn metroaseman käytön (siirtolaisalueella) ja myös erään rannan ehdottomasti. No, en niin laittanut ohjeita mieleeni ja eksyin yksikseni kummallekin paikalle, enkä ollenkaan tuntenut oloani turvattomaksi, vähemmistön edustajaksi kylläkin.

  Calanqueilla on ihania patikkapolkuja, mutta kesällä tuulen ja tulipalovaaran vuoksi ne ovat usein suljettuja. Kannattaa tarkistaa ennen kuin lähtee pidemmälle. Teimme myös risteilyn sinne, mutta vähän tylsäksi jäi poukamia veneestä katsella.

  Ruokailla ei kannata ihan Vieux Portissa, kesällä taso on surkea! Emme monessakaan paikassa ole syöneet niin huonoa ruokaa kuin vanhan sataman ravintoloissa. Notre Dame -kirkko on vierailun arvoinen. Sekä kesällä että syksyllä kaikki museot olivat kiinni, valmistautuvat tulevaan kulttuuripääkaupunkivuoteen pitämällä museot kiinni pari vuotta valmisteluja varten!

  Jos vuokraat auton, maaseutu on viehättävää. Oma suosikkini rannikon kylistä on ehdottomasti Sanary-sur-Mer. Marseillen edustan saaret ovat lähinnä kivikasoja.

  Joitain lisäajatuksia saatat löytää blogistani: http://www.kodinvaihto.blogspot.com.

  Ihanaa matkaa!

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *