Kyrö ja uusi konsepti

Neiti toimituspäälliköllä on ollut vähän kiire. Eipä sillä, just olen lötkötellyt talviloman ja pääsiäisen, ja heti olen valittamassa kun tuli tehtyä töitä. Mutku mutku.

Paitsi että ensimmäinen toimituspäällikkkölehteni menee maanantaina painoon (Jos menee. No kyl se menee. On se ennenkin mennyt.), niin tänään kuvattiin yhtä herra kirjailijaa seuraavaan lehteen.

kyrokuvausfr.jpg

Nyt ei varmaan tarvitse arvuutella, kuka siinä on. Karvareuhka ja parransänki paljastaa, vaikkakin herra kirjailija on hieman eri stailissa kuin silloin kun viimeksi tavattiin. Kuvassa stylistiherra Janic juuri kiristää solmiota.

Viimeksi kun tavattiin, herra kirjailijalta oli juuri tulossa kirja. Nytpä hän onkin kirjoittanut kaksi kirjaa. Kyllä se vähän vihjaisi tähän suuntaan jo silloin. Sanoi että ”23.4. tulee sellainen yks juttu, joka voi olla mielenkiintoinen tähän”.

Tuomas Kyrö on siis Suomen ensimmäinen Kirjan ja ruusun päivän kirjailija. Hänen teostaan Miniä saa vain 23.4. kun ostaa kirjakaupasta yli kympin arvosta kirjoja. Ja ei siis mistään muualta koskaan myöhemmin. Esimerkiksi kirjastosta ei.

Niin ja jos joku ei tiedotteista tajunnut, se miniä on Mielensäpahoittajan miniä, eli tutut henkilöt, tuttu brändi. (Herra kirjailija ei tykkää kun puhun sille koko ajan brändeistä.)

Kyrö odottaa jännittyneenä, miten kirjalle käy. Kuulemma joissain maissa konsepti (taas inhokkisana!) on lähtenyt todella hyvin käyntiin, kirjaa jonotetaan ja nimikkokirjailijaksi jonotetaan. Miniästä on otettu aika hurja 30 000 kappaleen painos. Jotta se menisi, 30 000 suomalaisen pitäisi mennä kirjakauppaan huhtikuisena maanantaina. Ja vielä tietäen, että siellä on merkkipäivän ryysis. Mielenkiintoista!

Kommentit (3)
  1. jään kyllä kiinnostuneena myös odottamaan, että miten tässä käy. oishan se aika noloa, jos Kyrölle jäisikin sitten ”ihan muutama” enemmän nurkkiin kuin on suunniteltu. mutta arvostan yritystä ja onhan tää jotain uutta ja uusi kiinnostaa jopa tämmöstä brändikyynikkoa. Kirjakaupassa tapaamme siis ;D

  2. Heh, ymmärrän täsmälleen. Olen itsekin suhtautunut tähän brändiin aika penseästi, tai sanotaanko brändinlaajennuksiin kuten Hesarin kolumniin, mutta itse kirjat, MP ja MP2, ovat sitten kyllä valloittaneet. Vitsi ei ole uusi ja sen hokeminen ei sitä paranna, mutta eihän kirjoissa ollutkaan kyse vitsistä. Pikemminkin ne ovat todella, todella hellyyttäviä tarinoita välittämisestä ja rakkaudesta ja jonkinlaisesta piilossa kytevästä lämmöstä. MP2 eli Ruskeakastike on mulla vielä kesken, palaan ehkä siihen pian.

    Ja tuo Miniä, juuri noin. En ole ostanut kirjoja aikoihin, kun arvostelukappaleita tulee toimitukseen ovista ja ikkunoista, mutta Kyrö sanoi, että Miniästä ei saa edes niitä (Tähän voisin sanoa että kyllä minä niin mieleni…). Hänellä itsellään on muutama kappale, kaikki muut menee Kirjan ja ruusun päivän myyntiin. Joten sinne on mentävä itse kunkin…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *