Mamukiintiöt kouluihin!

Miksi kukaan vastustaisi maahanmuuttajaoppilaiden enimmäiskiintiöitä kouluissa? Hesarin gallupissa 28 prosenttia vastaajista vastusti. Puoltajia oli 57 prosenttia, ja eniten puoltajia oli korkeakouluttamattomissa. Korkeakoulutetut, haloo! Miksi ihmeessä vastustatte? Ei tässä nyt tartte miettiä mitään korrektiuksia, tämä on ihan simppeli asia.

Olen käynyt Ruotsissa kahdessa koulussa, joissa kiintiöitä ei ollut, Malmössä ja Södertäljessä. Kummassakaan ei ollut yhtäkään kantaruotsalaista oppilasta. Kummassakin oppilailla oli melkein ylitsepääsemättömiä vaikeuksia oppia sellaista ruotsia, jolla oikeasti voisi elää elämänsä, käydä töissä ja integroitua.

Kantaväestön näkökulmasta tästä samasta aiheesta on täällä Rönsyssä ollut jo aiemmin puhetta, että ei nyt ruveta toistamaan.

Vastustajat, ette varmaan kannata ns. gettoutumista? Haluatte että mamut integroituvat? No sitten ei kantsisi vastustaa.

Hesarin jutussa Helsingin opetusviraston opetuspäällikkö on huolissaan lähikouluperiaatteen toteutumisesta, jos kiintiöt otetaan käyttöön. Joo, okei. Mutta se olisi sitten kunnan asuntopolitiikan tehtävä huolehtia, että asuinalueiden mamukiintiöt eivät valtaisasti ylittyisi. Ja vaikka tähän ei täysin pystyttäisikään, niin jos olisin mamuäiti, laittaisin lapseni mieluummin vähän kauempana olevaan kouluun, jossa kuulisi kantasuomalaisten suomea, kuin lähimpään kouluun, jossa vaarana olisi huono kielitaito ja sitä myöten surkeahko elämä Suomessa.

Kommentit (52)
  1. No niin, nyt on netissä se juttuni, johon tässä keskustelussa tuon tuosta viittasin.
    Tässä linkki.

  2. Suomi: onneks sun henkilökohtanen laskutapa ei oo mitenkään yleisesi voimassa, joten sillä ei oo mitään merkitystä, mitä sä lasket mamuiksi ja mitä et. Mut kiitos tiedosta hei kuitenkin, olipa todella relevantti kommentti muuten mielenkiintoseen&asialliseen keskusteluun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *