Mitä teit 11. syyskuuta vuonna 2001?

Lähipäivinä kuullaan varmaan runsaasti 9/11-muisteloita. Itse olen lukenut jo muutaman mielenkiintoisen tekstin, tässä linkkivinkkejä:

  • Sydsvenskan kertoo mm. isästä, joka halusi kunnioittaa WTC-iskuissa kuolleen poikansa muistoa kirjoituttamalla tämän nimen johonkin Irakissa käytettävään aseeseen. Niinpä Irakiin sitten lähti pommi, jossa luki ”In the loving memory of Jason Sekzer”. Syvä huokaus.
  • Täällä erään iskusta selvinneen varsin koskettava kertomus syyskuun 11:nnestä ja sen jälkeisestä elämästä.

Muistelin sitten itsekin. Syyskuun 11. päivä vuonna 2001 olin iltapäivällä Pasilassa, MTV3:n studioilla katsomassa ennakkoon uuden jenkkisarjan, CSI:n pilottijaksoa, joka minun piti arvioida Nyt-liitteeseen. En pitänyt sarjasta yhtään ja kirjoitinkin sitten myöhemmin varsin happaman arvion. Sitten matkustin junalla takaisin Sanomataloon, jonka alakerrassa ihmettelin, että miksi silloisen HTV:n myymälässä oli niin paljon ihmisiä telkkarin ympärillä. Sanomatalon hississä matkalla kahdeksanteen kerrokseen näin ikkunoiden läpi, että kaikissa toimituksissa ihmiset olivat kerääntyneet telkkarin ääreen. Niin oli myös Nytin toimituksessa. Huusin jo kaukaa, että mitä ihmettä on tapahtunut.

”Kolmas maailmansota on syttynyt”, vastasi joku.

Missä sinä olit, kun kuulit WTC-iskuista?

Kommentit (15)
  1. Itsekin kävin yläastetta, ja silloin minulla oli tapana tarkastaa bbc:ltä maailman tapahtumat lähes päivittäin. Näin kun toinen lentokone iskeytyi… epäusko taisi olla päällimmäinen tunne. Ja epätietoisuus päivän seurauksista. Silloin en osannut tuntea surua. Vasta myöhemmin, kun on tullut katsottua elokuvia ja dokkareita on suru ja myötätunto läheisensä menettäneille noussut esiin niin USA:ssa kuin Lähi-idässä. Seuraukset ovat sitten olleetkin melko järisyttävät. Mihin kaikkeen voi terrorismin vastaisella sodalla ottaa oikeutuksen..

  2. Heräsin aikaisin aamulla kaverini luota äidin puhelinsoittoon, olin tuollapäin maailmaa, tosin aika monen osavaltion päässä New Yorkista ja Pentagonista. 9/11 ja seuraavia päiviä voisi kuvata sanoilla maailmanlopun tunnelmat. Tuntui käsittämättömältä kun jotkut menivät seuraavana päivänä töihin, että mitä järkeä kun tätä koko maailmaa ei ole enää kohta. Nyt tuntuu hieman naurettavalta ja naiivilta, mutta siltä se silloin tuntui. Tuo päivä meni sisällä telkkaria tuijottaessa ja itkiessä ja pienessä paniikissa kun levisi huhu, että iskut jatkuvat ympäri Yhdysvaltoja. Huh näitä kyyneleitä kun ajattelenkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *