Riita uimastadionilla

Kuuman päivän pehmeän lämpöinen (toissa) ilta ja rauhoittava uintipyrähdys uimastadikalla. Kilometrin jälkeen nousin vedestä ja jäin hetkeksi jäähdyttelemään nurmikolle. Siinä sain todistaa onnetonta kulttuuritörmäystä.

Vierasta kieltä puhuva pariskunta läträsi ja leperteli vesijuoksuradalla. Uimavalvoja, nuori poika, tuli puhuttelemaan naista. Oikein ystävällisesti kyllä, mutta asia oli, että naisella ei ollut oikeanlaista uima-asua ja siksi tämän tuli nousta altaasta. Nainen ei millään meinannut uskoa, ja valvoja joutui uhkailemaan, ennen kuin tämä lopulta nousi.

Naisella oli jonkinlaiset trikoot tai pyöräilysortsit tai miksi niitä nyt sanoisi, käärittynä polven yläpuolelle. Yläosa saattoi olla ihan tavallinen uimapuku, tai sitten sellainen bikinitoppi mikälie.

Asiasta huudettiin täyttä kurkkua altaan reunalla kymmenen minuuttia. Tai siis nainen huusi murtavalla suomella, mies oli vähällä käydä käsiksi valvojaan, valvoja piti hermonsa kuullakseni aika hyvin kurissa ja toisteli vain kerta toisensa jälkeen, että ”altaassa täytyy olla uima-asu, tuo ei ole uima-asu”. Naisen mielestä trikoot olivat uima-asu, sillä ne olivat uimapukukangasta. Hän etsi jatkuvasti muita uimareita, joilla oli jotenkin erikoinen uikkari, että ”miksi toi saa uida mutta mä en”.

”Mene valvomaan noita ihmisiä, se on sun työsi!”

”Missä sun pomosi on?”

”Se on jokaisen oma asia, mitä laittaa päälleen!”

Ja paras: ”Minun mieheni haluaa, että minulla on nämä jalassa!”

Naisella oli pointti, jonka ymmärrän, vaikka se onkin väärä. Nainen ajatteli, että uimastadikka on julkinen tila, jossa saa pukeutua miten lystää, ei ole edes burkakieltoa tässä maassa. Että mitä joku hengenpelastaja tulee hänelle länkyttämään, menisi pelastamaan hukkuvia.

Näinhän se ei tietenkään ole meidän hygieniakulttuurissamme. Mutta mitä mahdollisuuksia uimavalvojaparalla on opettaa täkäläisiä puhtauskäsityksiä kurkku suorana huutavalle, raivostuneelle parille, jolla on tämä tällainen siveyskäsitys?

Valvoja ei voinut muuta kuin uhkailla poliiseilla ja toistella uima-asumantraansa, kunnes nainen väsyi ja meni mököttämään läheiselle penkille. Sitten pariskunta alkoi riidellä keskenään vieraalla kielellä ja lähti pois.

Viestintä. Jos se onnistuisi, maailmassa ei olisi lainkaan ongelmia.

Kommentit (12)
  1. Jotenkin taas sellainen maku tässä että suomalaiset että maahanmuuttaja periaatteessa oikeassa, mutta ne suomalaisten typerät säänöt.

    Tuohon kieltoon on ihan hyvä syy, joka tässä tapauksessa oli se että lahkeen kääreissä saattaa olla vaikka mitä vieraesineitä. Ja tietenkin likaa. Eikö se ole päivänselvää, että päällysvaatteet ei ole hygienisiä muutenkaan?

  2. laceandleather
    5.8.2011, 17:34

    Joanna, olenkin siis kanssasi samaa mieltä – asioilla on puolensa ja mielestäni juttu oli todella hyvä! kiitos sen kirjoittamisesta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *