Ruska

Tässä nopea ja helppo resepti toimivaan ruskarentoutukseen. Et tarvitse kuin yhden tavallisen viikonlopun syyskuun alkupuolella!

1. Hanki liput Kolarin yöjunaan, meno perjantai-lauantai, paluu sunnuntai-maanantai. Jo pelkkä yöjuna on aivan ihana. Minusta Kolarin-juniin voisi alkaa myydä samanlaisia risteilyjä kuin ruotsinlaivoille. Kyllähän puksutuksessa paremmin nukkuu kuin merisairaana. Ja ravintolavaunu, aivan parasta viihdettä!

2. Pakkaa rinkkaan makuupussi ja -alusta, sadevaatteet ja tuulipuku, vaelluskengät (tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin minä teen), pussikeittoja ja -pastoja, murukahvia, suklaata ja vettä.

3. Suuntaa tunturiin. Ei tarvitse olla pro, reitit on hyvin merkitty ja tuohon aikaan suhteellisen vilkkaita.

ruska2.jpg

4. Älä mene tonne Aakenukselle, jos on yhtään taipumusta kipeisiin polviin (meitä oli kolme polvileikattua, tuorein leikkaus toukokuussa). Aakenuksella on kivirakkaa eli tätä:

ruska5.jpg

5. Yövy autiotuvassa. Kannattaa olla ajoissa, että mahtuu sisään. Tai sitten näyttää niin hölmöltä amatööriltä, että aiemmin tulleet vapaaehtoisesti vaihtavat paikkaa säälistä tai pystyttävät teltan. Huom! Autiotuvassa saattaa olla hiiriä, jotka rapistelevat koko yön. Niitä ei kai tarvitsisi pelätä.

ruska7.jpg

6. Kokeile Tervaneva-harjoittelua! Luimme vähän väärin karttaa ja päädyimme tokana päivänä keskelle Molosjänkkää. Voihan molo! Se oli tavallaan ihan hauskaa rämpimistä, jos nyt ei olisi koko ajan vähän pelottanut, että ollaanko eksyksissä ja onko täällä karhuja. Ja jos nyt hyväksyi, että jalat on polveen asti märät.

ruska6.jpg

7. Nauti ihanasta, järjettömän kauniista luonnosta. Unohda kaikki, mikä jäi perjantaina ja mikä palaa maanantaina. Sunnuntai-iltana polvet kipeänä, nilkat hyttysen syöminä, hartiat mustelmilla ja posket punaisina nouse junaan. Nuku aivan ihanasti VR:n lakanoissa. Herää 5.30 ja vaihda junaa Tampereella, niin ehdit töihin.

 

Kommentit (3)
  1. Totta, yöjuna on huippu!

  2. Hups, totta. Anteeksi. Mutta mä kuitenkin suosittelen sitä yöjunaa, koska se on niin ihana! Eli Helsinkiä pohjoisemmassa asuvat, matkustakaa ensin Helsinkiin tai vähintään Tampereelle  – ehkä jopa yöjunalla – ja hypätkää yöjunaan sieltä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *