Saana ja Jussi

Rönsy

Hillitsemätön paheeni on viime aikoina ollut erään julkkiskaksikon, miehen ja naisen, blogien lukeminen. Niiden varsinainen sisältö on niin trashia, niin surullista ja niin ällöttävää, etten viitsi mennä siihen sen syvemmin. Mutta myönnän alhaisen tirkistelynhaluni.

Kiinnostuksella olen kuitenkin lukenut myös naisosapuolen blogin kommenttiosiota (miehen blogia ei voi kommentoida). Sieltä löytyy esimerkiksi tällaisia terveisiä:

Maailman tyhmin ja naurettavin, huomionhakuisin huora. Säälittävää. Huomenna taas jakamaan pillua koko kansan nähden ?

Säälittävää ja velkojen täyttämää loppuelämää sulle. On sulla kyllä aikamoinen prinssi miehenä… (sarkasmia)

Oi ihmiset ketkä puolustelette ja ihailette täällä säälittävän turhaa mediahoroa kuka ei ole mitään ansioikasta saanut aikaan (siis Saanaa), hankkikaa elämä :DD

ei nuo sun tissit kovin aidoilta näytä, jokaisessa kuvassa näyttää pikemminkin epämuodostuneilta ja väritykseltäs oot ihan oranssi;o
en mä pahalla sano, vinkkinä vaan että näytät joltain likaselta porkkanalta.

Ei jussi jaksa teinin oikkuja pitkään katsoa.Tää menee jo niin yli,et pakko oli antaa kommenttia.Sääliksi käy miestäsi.ja hävettää puolestasi kun olet noin epäkypsä kaikin puolin.

Viimeisimmässä postauksessasi sanoit, että haet “täydellistä prinssiä” ANTEEKSI MUTTA PALAA MAAN PINNALLE, ei kukaan sellainen sinuun koskisi edes pitkälle tikulla. Ainoastaan jussi, joka on hän ei nyt millään pahalla prinssistä kaukana:-D

Tuksuhan on tähän verrattuna fiksu.Tää typy omaa luokkaansa ..nuijaakin nuijempi!Jussi liian ymmärtäväinen ja lahjakas tälle tytylle.

Oikeesti, mitä v*ttua?! Just tämmösten “julkkisten” takia Suomi ryvettää mainettaan maailmalla. Tarkottaako se, että jos USA:lla on Paris nii meillä pitää olla Johanna (Tukiainen) tai tää Saana ?

olet Saana nolouden huipentuma, ei voi muuta kyllä sanoa. Luulet olevasi julkkis, mutta sitä et todellakaan ole.

sinun on aivan turha poistaa tätä postausta, on saatu printscreeni talteen!

Nyt suuri tieteellinen nettigalluppi: Kummalla on säälittävämpi elämä, tällä säälittävällä Saanalla vai nettikansalla, joka jaksaa aggressiivisesti solvata ja huoritella jotain 19-vuotiasta tyttöä, jolla ei selvästikään ole elämä ihan hanskassa?

Anu Partanen kirjoitti tästä asiasta niin hyvin Imagen Tuksu-jutussa vuonna 2008, ettei minulle jää oikein mitään lisättävää vaan lainaan Anua suoraan:

Johanna Tukiaisen luokse on aktiivisesti hakeuduttava, ja moni ihminen tekeekin niin.

Tehdäkseen mitä?

Haukkuakseen tietysti. Verkkokeskusteluja lukiessa pääsee katsomaan harvinaisella tavalla vieraiden ihmisten pään sisään, eikä se näky ole kaunis. Johanna Tukiaiseen liittyvissä keskusteluissa sanotaan ääneen asioita, joita normaali­elämässä ei koskaan kuule, ei ainakaan yhtä aggressiivisesti ilmaistuna.

Keskustelujen lukeminen on ahdistavaa, vaikkei itse olisikaan Johanna Tukiainen. Mistä kaikki tämä viha purkautuu? Onko se ollut olemassa aina vai onko verkossa jotain sellaista, mikä ruokkii vihaa? 

Kommentit

Stillleben

Öh, nyt luvassa nolo myöntäminen ettei minulla ole pienintäkään käsitystä keitä nämä ihmiset ovat. Kuka on Saana ja kuka on Jussi? Mistä heidät tunnetaan ja kannattaako edes kysyä? :)

Joanna Palmén
Rönsy

Hehe. Jussi Parviainen on kuuluisa ohjaaja. Tai oli 80-luvulla. Saana on sen nuori on-off-lapsivaimo ja tunnetaan siitä. Blogilinkkejä klikkaamalla pääset nopsasti perille tyylilajista.

Ina
Inahdus

o tempores, o mores, en muuta sano. paitsi että sen, että onko tämä vihan purkaminen netissä hyvä vai huono juttu - auttaako se purkamaan jotain patoumia vai lisääkö se tätä kuuluisaa vihapuhetta ja alentaa kynnystä siihen, että on ihan ok huoritella tuntemattomia nuoria ihmisiä, jotka luulevat että netissä kantsii esitellä itseään (vaikka olisi daiju niin ei se kenestäkään huoraa tee)? en tiedä, oispa kiva jos joku tietäis. nuorten tyttöjen puolesta oon huolissani, väijyn koko ajan siskontytön (12 v) fb kuvia ja kavereita ettei se tee mitään harkitsematonta tai hyväksy tuntemattomia kavereita. en halua edes sitä, että joku pösilö menee kommentoimaan sen söpöjä kuvia jotenkin väärin tai niin, että sille tulee paha mieli (paitsi sen isoveli joka tietenkin tekee niin koko ajan ja sehän nyt vähän niinku kuuluu asiaan. sitä paitsi neiti rökittää hyvin takas;). if you mess with her, you mess with me!

HeiniK
Totellako?

Kiitos kirjoituksesta Joanna!

Itsekin olen seurannut noita blogeja. Itseäni taas mietityttävät kommenttien joukossa myös ne ihme "olette oikeita toisillenne" -yllytykset, "älä kuuntele kateellisia"-neuvonnat ja "olet viisas kaunis ja söpö" -ihkutukset. Keitä ne sitten on?

Ovatko he niitä jotka ovat saaneet juuri yliannostuksen vihapostia ja reagoivat noin voimakkaasti? Ottavat asiakseen olla niitä jaloja "koulukiusatun" puolella?  Vai haluavatko he saada osansa siitä näkyvyydestä joka blogijulkulla on, ehkä päästä julkun kautta itsekin lähemmäs julkisuutta?

Mut joo, sais alkaa kaikki puskista huutelu jo vähenemään. Tylsistyttää tommonen.

Joanna Palmén
Rönsy

Kieltämättä voi myös kysyä, kuka niitä ylipäänsä kommentoi, kehuu tai haukkuu. Mutta kehuminen ei musta kuitenkaan ole niin alhaista.

Voihan sitä toivoa, että nettivihalla on edes jokin positiivinen vaikutus. Jospa sillä estettäisiin joku pahoinpitely tai surma tai joku, kun saavat linjoilla riehua. En tiedä.

Hosuli
Hömppäblogi

Niinpä. Saanan ja Johanna tyyppiset julkkikset ovat selvästi monelle sellainen "hähää, olenpas älykkäämpi kuin tuo" -juttu. Se törkeän haukkumisen määrä on käsittämätön. Luulisi kaikkien tajuavan, että tässä ei nyt olla elämänhallinnan ja mielenterveyden osalta mene ihan älyttömän hyvin. Sekä Johannan että Saanan tapauksissa julkisuuteen on myös vuotanut tietoja pahoinpitelyistä. Sekin on vain hauska juttu, viihdettä. Mutta entä niitten oikea elämä? Minusta puolison hakkaamaksi tuleminen ei kuulosta ihan pikkujutulta.

Järkyttävää on sekin, miten osa lehdistä ja nettimedioista kohtelee tällaisia tyyppejä. Ymmärrän, että Seiska on eri asia kuin Hesari, mutta toimittajana pidän aika kamalana sitä, miten helposti klikkauksia keräävän tyypin sanomiset ja tekemiset pääsevät lehtien sivuille. Eikö kellekään tule mieleen, että pitäisiköhän esimerkiksi Johanna Tukiaiselle hankkia apua eikä vain julkaista sen itsemurhaviestejä etusivulla?

Salamatkustaja
Salamatkustaja

Joanna, kiitos jutusta! Tuo Partasen Tuksu-juttu oli aivan loistava.  Ei mulla oikein mitään lisättävää tähän enää olekaan.

Miu
Miu

Mun mielestä toi on vaan niin sairasta. Toi Saana on mitä, 19-vuotias ja Jussi 56-vuotias. Y-äk.

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Musta tuntuu, että tilanne on yksinkertaisuudessaan tällainen:

Jos joku tekee itsestään julkisesti jotenkin naurettavan tavalla tai toisella, eli hyvin pitkälti eroaa siitä yleisesti hyväksytystä standardista liikaa ja keltainen lehdistö tuputtaa sitä kansalle jatkuvalla syötöllä, kuvitellaan että näille mediahuomiota saaville kavereille voidaan huudella mitä tahansa julkisesti. Siksi koska he itse sen aloittivat.

Täytyy myöntää, että luen näitä blogeja itsekin (Tuksu ja tietty nää Parviaiset kanssa) ja pyörittelen päätäni 90% siitä ajasta, kun blogeja lueskelen. Oon ajatellu, ettei mikään yllätä enää, mutta kappas kun aina tulee jotain näiden kavereiden "kynistä", mikä yllättää. Ja se järkyttää. Mut kyl noi nettikommentit anonyymeilta sankareilta on kans oman tasosta lukemista. Tavallinen kansa käy kuumana ja haluaa jonkun, jota osotella sormella. Tuloksena on huorittelua ja pesunkestävää idiotismia naapurinsediltä ja -tädeiltä, jotka omasta mielestään tietävät ihan kaiken. Onhan se kiva, että on jotain juteltavaa kahvipöydässä, kun oma elämä on niin kovin sisältörikasta...

Ja joo, syyllistyn siihen itsekin, koska ei sitä asiaa vaan voi ohittaa. Joka toinen päivä erotaan, joka toinen palataan yhteen. Se on kuin reality-saippua, jonka kiinnostus nousee heti kun BB loppuu.

Prinsessa Paskavarvas (Ei varmistettu)

Hyvää tekstiä, oeln monesti miettinyt ihan samaa itsekkin.

Martina ja Esko, Tuksu ja Arto, Saana ja Jussi, ihan sama kaikkien kohdalla -ihmiset kokevat toisen julkisuuden olevan oikeutus laukoa ihan mitä tahansa, itsehän ne sinne julkisuuteen ovat menneet! Vielä vinoutuneempaa tästä asiasta tekee se, että yleensä sen negatiivisimman palautteen saa juurikin se nainen, ei se mies (puhuttaessa julkkispariskunnista). Toki miehetkin saavat pientä vinoilua, kuka on naisellinen ja kuka ällöttävä, mutta eivät missään määrin samaa määrää ja yhtä alhaista palautetta kuin naiset.

Myönnettäköön, että tiettyjen julkisuuden henkilöiden kohdalla olen itsekkin päätynyt pitämään ks. henkilöitä ehkäpä henkisesti epätasapainoisina, mutta tämä on vain oma mielipiteen. Tähän myös perustan sen miksi koen niin sairaaksi ja vastenmieliseksi myös median pelleily, jossa hyväuskoisia (vaikko erittäin taitavia?) tyttöjä huijataan kertomaan kaikki aina häpykarvoituksestaan lähtien julkisuudessa ja näin ollen pilaamaan oma maineensa ja uskottavuutensa. Lisänä tietenkin tarjotut matkat ja ilmainen alkoholi, jotka lisäävät entisestäään riskiä, että nämä raukkaparat tekevät jotain sellaista, millä Ö-luokan median on hyvä vauhdittaa lehden myyntiään ja neetttiklikkailuja ja kansa pääsee pätemään omalla ylemmyydellään.

Joanna Palmén
Rönsy

Miu, joo onhan se niin sanotusti sairasta, mutta tuo palaute ei ainakaan paranna tilannetta yhtään. Sen sijaan olen huokaillut puolitosissani, että kunpa meidän liberaali ja yksilönvapautta kunnioittava yhteiskunta voisikin puuttua tällaisiin erikoistapauksiin ja erottaa nuo kaksi toisistaan ja sulkea ne blogit. Laittaa ne vaikka johonkin julkisuuseristysselliin. Sensuroida kaikki lehdet, jotka kirjoittaa niistä.

Ja tsekata kanssa, että onko sillä Saanan lapsella asiat hyvin. Tän voisi ihan oikeastikin tehdä.

(Katsoin eilen Mariaa, tietenkin, ja siinä se Jussi vaikuttikin yllättävän selväpäiseltä, siis suhteessa. Aloin epäillä big time vedätystä. Tää on joku sen taideteos. Jos, niin melkoisen julma sellainen, kun siinä mennään naimisiin ihmisen kanssa, joka ei ilmiselvästi ole mukana juonessa.)

No niin, pysytäänpä aiheessa. Prinsessa Paskavarvas, toi mies-nais-pointti on ihan totta, meinasin siitä ensin kirjoittaakin, mutta annoin sitten olla, kun täällä kommenttipalstoilla on epäilty, että mun identiteettini rakentuu liiaksi oman sukupuoleni ympärille. Tai siksi, että siinä Anu Partasen Tuksu-jutussa sekin asia oli käsitelty perinpohjaisesti, muun muassa vertaamalla Tuksua Matti Nykäseen ja Tony Halmeeseen, joita "kansa" jostain syystä ihailee ja fanittaa.

Ja Salamatkustaja, keksin eilen sattumalta, kuka sä olet. Haa! Moi!

Salamatkustaja
Salamatkustaja

Hahaa, käry kävi :) No ei vaan, tulin blogin kanssa ulos kaapista vähän aikaa sitten. Moi sullekin!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.