Uskottomuustrendi ja miten se tehdään

Just sopivasti ystävänpäivä-rakkauspäivän kunniaksi: uskottomuusteema jälleen täällä! (Osat 1 ja 2 menivät jo.)

En haluaisi, en millään haluaisi enää osallistua tämän erään nettideittisaitin pr-toimintaan. Mutta kun ne on niin hyviä.

Olen joutunut yllätys yllätys heidän postituslistalleen. He lähettävät harva se päivä jännittäviä ”tutkimustuloksia” ja ”uutisia”, joista iltapäivälehdet saavat tarvitsemaansa klikkausmateriaalia ja työpaikkojen kahvihuoneet polttoainetta. Win-win. On nostettava hattua: erittäin ammattimaista viestintää!

Samalla ammattimaisuudella saitin peeärrää hoidetaan myös Ruotsissa. Ihailin tänä aamuna Newsmill.se-mielipidesivuston julkaisemaa kirjoitusta Därför är otrohetstrenden här. Sen on kirjoittanut pettämisdeittisaitin maajohtaja ja pr-konsultti (kappas) ja se julkaistiin sopivasti ystävänpäivänä. Koska suunnilleen kaikki tulee Suomeen Ruotsista, ennustan: suomalaiset, pian ”uskottomuustrendi” on meilläkin.

Pettämisdeittisaitin maajohtaja analysoi, mistä ”trendi” johtuu. Trendihän siis on olemassa, siitä todisteina ovat a) heidän saittinsa, b) se, että Ruotsissa ilmestyy pian Otrohetsboken (”69 tapaa pettää tyttöystävääsi jäämättä kiinni”) ja c) se, että Ruotsin radion sinfoniaorkesteri esittää pian Pietro Mascagnin 1800-luvulla säveltämän pettämisaiheisen Cavalleria Rusticanan.

Eli vaikka ette olisi aistineet ympärillänne mitään lisääntynyttä pettämisalttiutta (oletteko muka?), niin tietäkää, sitä kyllä syntyy kun vaan tuotetaan matskuu.

Maajohtajan mukaan syynä ”trendiin” on, että ihmiset ovat kyllästyneet pitkään jatkuneeseen moralismiin.

Sementinraskaan moralismikuoren alla kuplii ja kuohuu. Jälkeen vuosien, jolloin kirkkovihkimisten suosio jatkuvasti kasvoi, jälkeen miesten ja naisten erillisten uintivuorojen, jälkeen sen tosiasian, että nainen toisensa jälkeen poistatti implanttinsa tehdäkseen tisseistään pienemmät ja siten siveämmät.

Tässä olisi siis pitänyt paitsi ehtiä ottaa silarit, myös poistattaa ne moralistien painostuksen alla. Uintivuoroissa lienee kyse monikulttuurisuuden haasteista eikä mistään ruotsalaisesta siveydestä.

Maajohtajan mukaan turvallisuusyhteiskunnassa nuutuvat ruotsalaiset tarvitsevat jännitystä, tapahtumia, riskejä ja vaaraa, etteivät kuolisi tylsyyteen.

Ja tässä uskottomuus astuu kuvaan. Se tarjoaa juuri sitä. Sille moralistit ja turvallisuustalibanit eivät voi mitään, niin kauan kuin me ihmiset olemme vain ihmisiä emmekä robotteja.

Aivan upea perustelu. Kuulostaa vakuuttavalta ja sujuvasti unohtaa kaiken muun paitsi hedonistisen, itsekeskeisen minä-ihmisen, jolla on täysi oikeus saada kaikki mitä haluaa ja mieluiten heti. Aivan täydellistä markkinointiviestintää.

Nauttikaa, ystävät, tänään rakkauspäivästä, sydänkorteista, leivoksista ja pusuista. Mutta tiedätte sitten mistä puhutaan, kun uskottomuustrendi tulee Suomeen.

Kommentit (1)
  1. yksi parhaita kirjoituksia mitä olen ko aiheesta lukenut 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *