Villatakin napit

Katselin eilen Zarassa villatakkeja. Ihanan pehmeitä, kashmir-villaisia. Maksoivat satasen, melko paljon Zaralle, mutta se varmaan johtuu tästä materiaalista, ajattelin. Varmaan laatutuote ja lämmin. Vertailin kokoja ja arvoin harmaan ja mustan välillä. Sitten huomasin että sekä harmaasta että mustasta puuttui ylin nappi. Ensin luulin että se oli tyyliseikka, mutta ei, toisessa takissa oli selvät kiinnitysjäljet. Vieressäni oli juuri sopivasti myyjä.

”Anteeksi, tästä puuttuu nappi.”

”Joo, meillä on noita nappeja tuolla kassalla.”

”Tässä on useampikin, ainakin näistä kahdesta puuttuu.”

”Ne irtoavat aika helposti.”

”Okei. No, ajattelin vain kertoa.”

”Joo, kiitos.”

Myyjä häipyi ja jätti napittomat villatakit esille.

Muutama kysymys heräsi: Kuka ostaa villatakin, josta puuttuu nappi? Vaikka saisikin varanapin kassalta mukaansa. Entä kuka ostaa villatakin, vaikka siinä olisivatkin napit tallella, jos huomaa, että aika monesta samanlaisesta ne ovat irronneet? Entä ovatko napittomat villatakit myyntipöydällä todella myynnin ja imagon kannalta niin merkityksetön seikka, ettei niitä nappeja kannata ommella paikoilleen? 

Kommentit (12)
 1. Kirsi Niinimäki on muuten tutkinut juuri muotia ja vaatteita ja kuluttajien toivomuksia http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/03/14/laatutakuu-vahentaisi-vaatteiden-kerskakulutusta
  Olin hänen luennollaan ja järkytyin mm. siitä, kuinka paljon tässä maailmassa tuotetaan vaatteita, jotka päätyvät suoraan roskiin (eivät siis edes kaupan hyllyyn asti, sillä maailmassa on vaatteiden ylituotanto-ongelma). Niinimäen mukaan vaatteet ovat niin halpoja, että esimerkiksi briteissä on ihmisiä, jotka eivät edes pese kuteitaan, vaan ostavat kaupasta uusia. Tuotteiden siis hyväksytään olevan kertakäyttöisiä eikä laadulla siis ole mitään väliä, niin surullista kuin se onkin.

 2. Zara on niin huijausta koko liike nykyään. Ottanut vaan sellaisen bisnesimagon ittelleen ja laittanut laaduttomien rättien hinnat pilviin ja ihmiset luulee että siitä kannattaa maksaa 😀

  1. No ehkä näin, mutta kuinka hitossa ihmiset on niin tyhmiä, että se menee läpi ja kannattaa?

   1. No kyllähän moni tajuaa ja vittuuntuu tästä touhusta, mutta parempia vaihtoehtoja ei kauheasti ole tarjolla. Kuten sanottu, vaikka olisi valmis maksamaankin enemmän. Tästäkin aiheesta pitäisi järjestää joku kansanliike, ei yksittäinen kuluttaja voi asialle oikein mitään.

    (Huomaa passiivi-ilmaisu. 🙂 Ei mulla ainakaan ole aikaa tai energiaa alkaa kampanjoimaan parempien vaatteiden puolesta.. Ja ehkä tän pitäis ollakin vaate- ja muotialan, muotibloggaajien kenties, nakki.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *