YouTube-kivitys

Katsoinpa kesäillan ratoksi kivitysvideoita. Niitä löytyy YouTubesta paljonkin erilaisia ja eritasoisia (arvioin ”tasossa” ainoastaan kuvanlaatua), ja on myös teloitusvideoita ja ihan puhdasta hengiltä hakkaamista. Taliban ja stone ja execution ovat hyviä hakusanoja, jos kiinnostaa.

nayttokuva_2011-06-19_kohteessa_21.10.02.png

Lilyn seurantapakolainen oli linkannut minulle Facebookissa yhden editoimattoman ja sensuroimattoman taliban-kivityksen, joka kesti melkein kymmenen minuuttia. Ilmeisesti kuvattu Kunduzissa Pohjois-Afganistanissa tämän vuoden alussa. Tuijotin sitä mykistyneenä. Se oli uskomattomampi kuin mikään ufovideo ikinä.

Kuopassa seisoi joku, epäilemättä nainen, vaikka vaikea sitä oli edes ihmiseksi tunnistaa. Sillä oli sininen burka. Sellainen kangashahmo edustaa paljon kaikkea, mutta ei inhimillistä yksilöä. Pää burkan sisällä näytti liikkuvan, se vilkuili ympärilleen. Mitä se ajatteli? Miltä sen kasvot näyttivät? Se tiesi kuolevansa ihan kohta, ja se oli oikea ihminen, ei näyttelijä.

Ympärillä kuului papatusta, luultavasti jotakin uskonnollista. Kamera kiersi kuvaten pellolle kerääntyneitä ihmisiä. Silmääni ei osunut naisia, tai siis ei ainakaan burkia. Jollakin oli rynkky ja se näytti tärkeältä ja vakavalta. Jumalan asialla tässä ollaan. Toinen piteli kahta kiveä, hymyili iloisesti kameralle ja kopautti kiviä pari kertaa yhteen. Että kohta aloitetaan!

nayttokuva_2011-06-19_kohteessa_21.12.15.png

Sitten aloitettiin. Jostakin merkistä miehet alkoivat viskoa kiviä kuopassa seisovaa sinistä hahmoa kohti. Hahmo ei juurikaan liikkunut, välillä luulin jo pitkään, että se ei enää hengitä, mutta kun kivisade hetkeksi taukosi, hahmon pää nousi hieman. Sitten se lysähti kuopan pohjalle. Kivien viskojat ja kuvaaja menivät lähemmäksi. Nyt näkyi, että sininen kangas pään kohdalta oli muuttunut veren väriseksi.

Lopulta rynkkymies tuli armahtamaan ja ampui burkaan kolme laukausta. Päättelin, että hahmo ehkä jätetään niine hyvineen kuoppaan, heitetään vain vähän maata päälle. Mutta sitä ei video vahvistanut, sillä nyt tuotiin paikalle mies, joka nettitietojen mukaan oli burkahahmon rakastettu. Kuolemantuomio oli kuulemma julistettu siksi, että nämä kaksi olivat rakastuneet, vaikka perheillä oli muita suunnitelmia. Se on sellainen rikos, että siinä kunnon Allahia pelkäävän talibanin on suorastaan pakko tarttua kiveen. Oikeus tapahtukoon!

Miehen kasvot näkyivät kuvassa aivan läheltä. Niistä ei voinut lainkaan päätellä, mitä oli kohta tapahtumassa. Kasvoille sidottiin huivi. Mies kyykistyi odottamaan. Kun kivitys alkoi, hän kaatui saman tien maahan kasvoilleen. Hän ei voinut suojata itseään mitenkään, kun kädet oli sidottu kyynärpäitä myöten selän taakse. Hän näytti huomattavasti enemmän ihmiseltä kuin äskeinen sininen mytty, joten tapahtuma oli visuaalisesti vieläkin karmeampi. Nuo saatanan partasuut tuossa, jotka kaikin voimin viskovat kiviä kohti maassa makaavaa veristä ruumista, mukamas oikeutetusti ja jonkun jumalan tahdon mukaisesti. Tässä kohtaa poikkeuksellisesti lainaisin Jeesusta, joka sanoi että synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

nayttokuva_2011-06-19_kohteessa_21.13.05.png

Minun on paljon helpompi uskoa ufoihin tai horoskooppeihin kuin tähän mitä tietokoneen ruudulla näen. Että joku kanssani samaa lajia edustava olio, jolla on samanlaiset aivot, kädet, jalat ja sydän kuin minulla, kivittää jonkun uskonnon ja oikeuden nimissä puolustuskyvyttömän ihmisen kuoliaaksi. Millä yliluonnollisella konstilla ne voivat perustella sen itselleen?

Kommentit (8)
  1. Niin. Mä uskon kyllä helposti ihmisen raakuuteen, mutta jos vielä pystyy olemaan noin raaka hyvässä uskossa (kai), se on täysin käsittämätöntä.

  2. Katsoin lyhennelmän youtubesta. Jotenkin sanaton olo, mutta ihmiset ovat raakoja ja myönnyttävät itsellensä asioita mitä kummallisimmista syistä. Ja kuinka tuollaisessa kulttuurissa on varmasti vaikeaa nousta esiin ja tuoda oman kantansa ilmi vääryydestä. Jos joku näin tekee, joutuu varmasti itse kivitetyksi..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *