LIFE IN HERE

Moikka,

Täällä on kaikki hyvin ja nyt ”kevään” alkaessa oon alkanut nauttimaan mun elämästä täällä ihan eritavalla. Niinkun Suomessakin, huomaa kuinka fiilis nousee kelien lämmitessä ja valoisen ajan pidentyessä. Ja kuten arvata voi, unohdin tän blogin kirjottelun kokonaan, mutta nyt kun se muistu mieleen mun sairasloman keskellä , niin ajattelin laittaa tänne vähän kuulumisia.      

img_0357_1.jpg

IMG_0385.jpg

Oktoberfest St Kilda & meidän uusi koiranpentu ”Dobby”

 

Neljä kuukautta täällä on nyt takana ja ensimmäisten kuukausien jälkeen vaihdoin mun työviikot viisipäiväisistä työviikoista nelipäivisiin työviikkoihin ja oon ollut kyllä enemmän kuin tyytväinen päätökseeni! Näin mulle jäi enemmän aikaa matkustaa viikonloppuisin Melbourneen, tai jos joku tulee tänne meille (jos saan jonkun suostuteltua tänne meille), on mullakin koko viikonloppu vapaana. Oon myös jaksanut niin paljon paremmin, sillä uskokaa tai älkää, tipuin aika korkeelta kun ajattelin ettei lastenhoito olisi työtä. ”Vähän hengailen lasten kanssa, se on ihan ku lomalla olis.”  En kuitenkaan tainnu olla ainut, joka ajattelin noin ennen au-pair arjen alkua? ( Kunnioitusta äideille, etenkin omalle!<3 )

 

IMG_0311.jpg

IMG_0377.jpg

 

Parastahan täällä on rehellisesti viikonloput, rakastan mun vapaa-aikaa täällä ja tykkään tästä maasta sekä Melbournesta todella paljon. Ihmiset on niin ystävällisiä, hyväntuulisia ja rentoja sekä yleisfiilis on paljon huolettomampi kuin Suomessa. ”No worries” onkin varmaan yks paikallisten yleisimmistä tavoista vastata kiitokseen, taikka esimerkiksi pyyntöön tehdä jotain. Oon huomannut tän tarttuvan tosi helposti myös itselleni ja välillä huomaan vastaavani lähes kaikkeen ”no worries” ..tähän muutama päivä sitten meidän raksamies toteskin että: ”I see you’ve learned to be a real aussie now.”

Työpäivät on mielestäni edelleen pitkiä, mutta on ollut palkitsevaa huomata miten paljon helpommin asiat hoituu verratuna alkuun. Meillä on todella läheinen ja ihana suhde mun 3-v host-lapsen kanssa ja se on tehnyt arjesta niin paljon helpompaa. Ette arvaakkaan miten mun päiviä piristää kun hän lähes päivittäin sanoo: ”you’re my bestfriend and I love you all the way up to sky” tai jotain muuta samantyylistä .Se sulattaa kyllä sydämmen aina uudelleen, heh. Häntä tulee varmasti todella kova ikävä.

 

IMG_0383.jpg

Great Ocean Road

 

Oon ollut todella onnekas, sillä oon löytäny täältä useampia hyviä ystäviä, keiden kanssa ollaan keretty tekemään ja näkemään jo kaikenlaista. Ja nimenomaan ystäviä, sellasia keiden kanssa varmasti ollaan vielä yhteydessä aupair- ajan jälkeenkin. Sellasia, keille soittaa huonon päivän keskellä. On niin paljon helpompaa jakaa tää kokemus myös muiden täysin samassa tilanteessa olevien kanssa, ja tietysti kaikesta saa paljon enemmän irti porukalla.  

Tähän mennessä mun kohokohtia täällä on ollut : Great Ocean Road- retki, Grampians National Park- viikonloppu reissu, Oktoberfest St Kilda, Kygon konsertti, sekä myös mun host-perheen kanssa menimme kymmenen päivän asuntovaunu- reisulle: Melbourne – Ballarat- Mildura- Adelaide ja suunnilleen samaa reittiä palattiin takaisin. Yövyttiin aina ”holiday parkeissa” ja reissuun lähdettiin yhdessä heidän ystävien ja heidän lastensa kanssa. Loma kaiken kaikkiaan oli tosi onnistunut, vaikkakin pääosin vaan oltiin, istuskeltiin ringissä retkituoleissa ja grillattiin. Tosi mun tyylinen loma, ei liikaa turhaa ohjelmaa. 

 

IMG_0372.jpg

IMG_0359.jpg

IMG_0384.jpg

Nyt viikkoja täällä Melbournessa (tai no Traralgonissa) on jäljellä enään jäljellä viisi, ja suunnitelmissa olis vielä niin paljon kaikkea kivaa, että toivon jäljellä olevan ajan menevän mahdollisimman hitaasti!

Samalla oon kyllä myös niin super innoissani, sillä töiden päätyttyä joulukuun alussa on tiedossa siistein reissu mitä oon tähän mennessä tehnyt! (Send some money!!)  Nimittäin loma Byron Bayhin , josta matka jatkuu Balille Seminyakiin jouluksi ja Kutalle uudeksivuodeksi. Välipäivinä vietetään pari yötä myös Nusa Penidan saarella. Balin jälkeen mennään viikoksi Singaporeen ja sitten takaisin Australiaan, Sydneyyn. Sydneyssä on tiedossa myös yhdet festarit, joita en malta odottaa! Lämpötila on kuitenkin tohon aikaan vuodesta kuulemma usein +40 tai enemmän, joten jänskättää miten tollasista lämpötiloista selviää, ja vielä festareilla..

Reissun päätteeksi pitäisi palata vielä takaisin Melbourneen ja sieltä lentää sitten Suomeen, mutta jostain syystä lentolippua takaisin en ole vielä          ostanut.. 

IMG_0324.jpg

IMG_0386.jpg

Kygo, Sidney Myer Music Bowl

IMG_0388.jpg

Great Ocean Road

IMG_0389.jpg

Grampians National Park

 

Vaikka ajatus tammikuussa kylmään Suomeen palaamisesta ei ole kaikista houkuttavin, niin ajatus perheen ja kaikkien ystävien näkemisestä on kuitenkin niin kiva, että taidan kuitenkin varata ne lennot Suomeen pian! (Kukaan kun ei innostunut tännekkään tulemaan..)

Ens viikolla meillä onkin tiedossa varmasti koko Traralgonin isoimmat Halloween- juhlat, joten yritän päivitellä niistä tänne! 

Kivaa loppuviikkoa & pitäkää kiva viikko,

Roosa x

 

suhteet ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *