Älä tuijota tai näytän tissit!

 

 

Kolmenkymmenen asteen helteellä on aikaa pyöritellä päässään junnaavia ajatuskeloja ja miettiä maailman menoa. Kolmenkymmenen asteen kuumuudessa tunteet ja nahka kuumenevat ja käryävät, ja puiston penkillä hengaillessa oli oivallinen hetki lueskella lehtijuttuja sekä kirjoitella puhelimen notebookiin epäsuosittuja mielipiteitään ylös.

Viime aikoina on saanut lukea  myötähäpeää aiheuttavaa settiä seksikkäistä somekuvista, mutta ensimmäinen reaktioni manspleinaukseen ja moralisointiin ei ollut iskeä kakkosnelosiani kaksarin kera etukameraan että ”Siinä teille nännit näkyville, täysin ovat neutraalit ja ihan minun omat eikä ole mitään huomionhakumotiiveita siinä, että alastonta kroppaani esittelen”. Jos kolumnin lukee hieman rauhallisemmalla mielellä eikä naisvihaleimasinta heilutellen, huomaan itsekin tylsänä tätinä ajattelevani, että paljaat perseet pysykööt Onlyfansissa. Nautin itse kollegani, kanssamatkustajieni ja muiden kesäkaverien kanssa oleilusta mielummin siten että kenenkään hikiset tissit, tuherot tai kassit eivät heilu naamallani. Bikinit uimarannalla, alastomuus saunassa ja avonainen minimekko kesäkaduilla ovat aivan OK eikä niiden pitäisi heilauttaa kenenkään moralisointimittaria, mutta jos tarjoilee itsestään pääosin paljasta persettä, voi ehkä tavoittaa itsekin miksi porukka ei lähetä ensisijaisesti viestiä koskien maailmanpolitiikkaa tai kehu kadulla säkenöivää älyä tai edes hymyä.

En kaikesta emansipaatiosta huolimatta vaan edelleenkään ymmärrä girl powerin, kehopositiivisuuden sun muiden mahtavien feminististen arvojen ja oikeuksien osoittamista alastomuudella.En tajua, miksi miesten tahi muiden mulkeronmielisten seksistisiin kommentteihin on vastattava laittamalla itsestään alastonkuva someen? Vielä vähemmän ymmärrän, jos nainen julkaisee instagramissa eroottista kuvastoa ja kummastelee sitten, miksi ihme limanuljaskat lähettelevät ehdotuksia ja dickpicejä. Joo, on junttimaista lähestyä mielestään seksikästä tyyppiä slaidaamalla deeämmää että ”Panettaako, haluutko munaa?”, mutta jos sussun sometili painottuu tissiosastolle tai alapääasioihin, voi jokuselle markolle ja matille tulla mieleen, että joskos tätä tytsyä kiinnostaisi minunkin värkkini vilautus. Raiskarinaisvihaajapervot sun muut incelit ovat asia erikseen, mutta tiedän useammankin sellaisen vähän yksinkertaisen miespolon, joka (kontaktien) puutteessa kokee kovin kiihottavaksi ihan vain ajatuksen siitä, että nätti nainen katsoo hänen kikkelikuvaansa, ja simppelillä päättelyllä kuvan kohteeksi valikoituu neito, jolla itsellään on paljasta pintaa näkyvillä. En ole niin perehtynyt aiheeseen, että olisin tietoinen onko miehillä vastaavia ”kehollisen voimaantumisen ”tilejä jossa he näyttävät vartaloaan luontevasti jakaen ilosanomaa kaikille kuuluvasta kehorauhasta?

On aivan mahtavaa, että monet moukkamaiset puheet ja toimintatavat on nostettu tapetille ja tuomittu julkisesti, mutta jatkuva vilauttelunvapauden julistaminen ja naisvihan etsiminen heinäsuovasta syö minusta huomiota itse ahdisteluasialta. Esimerkiksi raiskauslain uudistus suostumusperustaiseksi on tervetullut uudistus, jonka oli jo aikakin viimein tapahtua, mutta tämä merkittävä virstanpylväs tuntui hukkuvan mediassa kaikkeen daisarikeskusteluun ja keskisuomalaisen kolumin parissa kohuamiseen ja koluamiseen. Puristelu, turha tuijottelu, kommentointi, lääppiminen, ahdistelu, solvaus, väkivalta ja kaikenlainen toisen henkisen ja fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen ovat vakavia asioita, joihin tulee puuttua, mutta ihanko todella länsimaisen vapauden ja strong independent womanin ilmentymä on sometili, jossa 18-vuotias nuori nainen postaa päivittäin kuvan paljaista rinnoistaan, tai viisikymppinen kauneusyrittäjä esittelee kauneusleikkauksilla kohennettuja kannujaan , siis ihan vain omaksi (eikä 50 k seuraajan) iloksi. Tissivakoon voi tarvittaessa työntää tiskiharjan, aurinkorasvapurkin, puhelimen, tai mitä muuta sitten sponsori haluaakaan, vahva nainen tahkoaa pätäkkää tisseilllän!  Rohkeaa ja eroottista eikä laisinkaan vanhanaikaista markkinointia! Ei kun siis totaalisen neutraalia naiskuvastoa, ei pidä katsoa tissejä seksualisoiden vaan suunnata katse tiss..tiskiharjaan! Eiku…

Naisten vähäpukeisuudesta kolumnissaan valittavalta Mervolan sedältä oli muuten kysytty, mitenkähän moiset leidit olivat hänen algoritmiinsa oikein eksyneet, siihen herra ei vastannut…

puheenaiheet tasa-arvo
Kommentit (3)
 1. Minusta tissivaon tai reiden vilauttelu tietyssä mielessä nimenomaan on teko tasa-arvon puolesta. Tätä perustelen sillä, että jos mietimme kulttuureja, joissa naisten asema on heikko, näihin yleisesti liittyy naisten kontrollointi – ja myös heidän pukeutumisensa kontrollointi. Siihen, minkä verran paljasta pintaa on soveliasta näyttää, voi olla ahtaat rajat, joiden rikkomisen seuraukset voivat olla ikävät.

  Omaa kulttuuriammekaan ei tarvitse kelata kovin paljon ajassa taaksepäin, kun löytyy naisten heikomman aseman ja pukeutumisen kontrolloinnin välisiä yhteyksiä. Siveän, kunnollisen naisen on katsottu pukeutuvan tietyllä tavalla ja pääasiassa varsin peittävästi. Myöhemminkin, kun paljastavammin pukeutumalla ei ole enää leimautunut säädylliseen seuraan kelpaamattomaksi syntisäkiksi, on voitu esittää painavia viestejä siitä, miten naisen tulee peittää itsensä, jos hän haluaa olla vakavastiotettava.

  Jotakuinkin samaan tahtiin, kuin tasa-arvo on mennyt eteenpäin, ovat myös paljaan pinnan esittämisen rajat väljentyneet. Kyllä sen kunniaksi ja sen kuvastamiseksi voi mielestäni vähän tissivakoakin vilauttaa. 🙂

  Sitä en toki ymmärrä itsekään, miksi paljaat tissit ovat joidenkin mielestä kannanotto ihan minkä tahansa asian puolesta. ”Näytän tässä tissini kannanottona siihen, ettei kesäkissoja tule hylätä luontoon!” Anteeksi mitä?

  Tietyillä tahoilla on viime aikoina ollut tarve päästä kuittaamaan, ja ymmärrän sen hyvin. Miesten harjoittaman ahdistelun vastustus on viety erittäin pitkälle ja viestitetty, että vääränlainen katse tai se, että ehdottaa jotakin jollekin, joka ei ole kiinnostunut, voi olla ahdistelua. Että oikeastaan lähes mikä hyvänsä voi olla ahdistelua. Ymmärrän, jos tämän jälkeen kokee vastustamatonta halua kysyä, että entä se nännien hierominen kuvaruutuun, eikö se ole ahdistelua?

  En lähtisi ratkomaan ongelmaa siitä suunnasta, että ottaisin tissivakojen suhteen askeleen taaksepäin. Lähtisin ratkomaan ongelmaa siitä suunnasta, että myöntäisin kaksoisstandardin ja miettisin sen purkamista. Jos nainen voi esitellä mitä hyvänsä ruumiinosaansa lähes missä hyvänsä, olisiko niin, ettei miestenkään tekemänä ihan kaikki, mistä joku voi kiusaantua, ole välttämättä sittenkään ahdistelua ja täysin tuomittavaa?

  Monisyinen aihe, enkä ihmettele, että tämä näin kesähelteillä tuntuu ajankohtaiselta. 😀

  1. Joo, hyviä pointteja ja tosiaan aihetta voi lähestyä tosi monesta näkökulmasta!
   Tuossa olen kyllä samaa mieltä, että on tärkeä viesti ettei naisen tai kenenkään kehosta ja pukeutumisesta päätä kukaan muu kuin henkilö itse, ja vaikka nyt sitten kulkisi alastomana niin sen ei pitäisi olla mikään peruste häirinnälle saati väkivallalle.
   Samoin on tosiaan virkistävää, jos vaikkapa TV:ssä esiintyvä asiantuntija voi pukeutua naisellisesti ja murtaa ennakkoluuloja siitä, etteivät seksikkyys ja älykkyys mahdu samaan päähän.

   Sitten taas se, mitä EN tajua, on luoda vaikkapa koko oma imago tai identiteetti tissikuvien ympärille. Tai just tuo, että heilutaan alastomana milloin kesäkissojen, milloin luomuvihannesten puolesta..!
   Ja nuo edellämainitutkin on helpompi sulattaa, jos henkilö myöntää sen että tässä sulojani esittelen, eikä väitä että märkä T-paita ja sukkanauhaliivit ovat ihan kasuaali asu ja pervous on katsojan silmässä 😀 En tavoita, mitä pornhub-henkisellä kuvastolla ajetaan takaa, jos kehon seksualisointi on väärin. On toki kauniita, herkkiä, koskettavia, kantaaottavia ja valokuvauksellisesti upeita alastonkuvia, mutta suihkuselfiet eivät ihan istu näihin kategorioihin, ainakaan kun koko feesi on niitä täynnä.
   Minäkin ymmärrän osittain miesten provosoitumisen, kun ei tiedä mihin saisi katsoa kun vähäpukeinen leidi istahtaa baarissa viereen, mutta toisaalta paidaton mies saati alapäätään paljasteleva ukkeli herättäisi itse kussakin lähinnä pahoinvointia.

   ”Jos nainen voi esitellä mitä hyvänsä ruumiinosaansa lähes missä hyvänsä, olisiko niin, ettei miestenkään tekemänä ihan kaikki, mistä joku voi kiusaantua, ole välttämättä sittenkään ahdistelua ja täysin tuomittavaa?”. Siinäpä hyvä teema vaikka paneelikeskustelulle!

   En ole siis moralistitantta-mietinnöistäni huolimatta mitenkään alastomuusfobiainen, voisin keskustella normaalisti vaikkapa sitten perse paljaana hengailevan henkilön kanssa, en sen paremmin riemastu kuin pöyristy leffojen alastonkohtauksissa enkä kyttää kadulla hameen pituuksia. Sen sijaan minua kismittää kummallinen kaksinaismoralismi ja asioiden kieltäminen siinä kohtaa, kun sokea reettakin näkee että vähäpukeisuudella on ainoastaan huomioarvo , ja sitten väitetään että omaksi ilokseni pistin lateksibikinit päälle ja sika on se joka kääntyy katsomaan.

   1. Pitkästä kommentistani huolimatta tuota unohdin kommentoida: En minäkään käsitä, mitä väärää on katseissa, etenkin jos esillepano on näyttävä ja mitä ilmeisimmin tarkoituksellinen. Toki katsekin voi ääritilanteissa olla ahdistelua, esimerkiksi älyttömän pitkäkestoisena tuijotteluna kuola suupielestä valuen tai katsomisen kohdetta kymmenen sentin päästä tihrustellen. Jos nämä ääritilanteet jätetään pois, ei mielestäni voi olla ahdistelua, että katsoo, kun näytetään.

    Täytyy silti vielä täsmentää, ettei vähäinen määrä kangasta mielestäni anna katsojille varsinaisesti erivapauksia. Vaikka toinen olisi pukeutunut pilkkihaalariin, silloinkin saa katsoa. Katsomisen paheksumisessa on vain vähemmän tekopyhä sävy, ellei varsinaisesta esillepanosta voi puhua. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *