Kyl mä nään et sä katot mua vinoon/ Mä oon vinos enkä kesy, en mee nätisti pinoo- 10 fabulöösiä faktaa minusta

1.Olen kuulunut bändiin
Roolini oli rytmisoittaja ja taustalaulaja sekä – tanssija. Valitettavasti kokoonpanomme ei koskaan julkaissut musiikkia, ainoastaan kännissä pyykkituvassa otettuja hämäriä promokuvia. Minulla oli lähiö – alter ego, joka sonnustautui satiiniyöpaitaan ja papiljotteihin.

2. Ensirakkauteni oli kerhotoverini Tatu
Tatulla oli miehekäs  Pocahontas-gollegeasu ja huolellisesti kiharrettu hiirenhäntäkiehkura niskassa. Istuimme päivät pitkät punaisessa lelulaatikossa ja leikimme palo-opistoa. Minä sain vastailla puhelimeen, kuten naisen arvolle sopivinta tietysti on.

3. Harrastan retriittejä
Kun työt raastavat hermoja, hyvinvointi horjuu tai tunne-elämä käy kestämättömäksi (mahdollisesti kaikkia edellisiä), olen ottanut tavaksi suunnata maalle tai muuten mahdollisimman askeettisiin olosuhteisiin, jossa voin rääkätä itseäni fyysisesti ja vaellella menemään muina metsänpeikkoina. Viime kesänä tämä tarkoitti viikkoa peltojen keskellä kolmenkymmenen asteen helteessä muutaman äkäisen vuohen kanssa hengaillen.

4.Olen omasta mielestäni suomiräpin salainen lupaus ja hiomaton timantti
Rakastan riimittelyä, eikä rap-tähden uran esteenä ole kuin rytmitajuttomuus, (puhe)laulutaidottomuus ja, öö, kirjoitustaidottomuus. Anywayz, pöytälaatikossa muhii mahtavaa matskua, pienenä sneak peakina seuraava kuolematon laini:
korjaa mun tekstii vedä punainen viiva
sanakirjaa kun luet niin syvenee kiima
voin ehkä ottaa poskeen jos et koske mun rilleihin
aamulla kun lähden niin pukeudun sun pilleihin

5. Minulla on piilevä hoivavietti ja hellyydenkipeys
Pyrin säilyttämään metrin turvavälin ihmisiin muutoinkin kun korona-aikana, sillä minulla on paha tapa sukia tykkäämiäni tyyppejä kuin maaninen lintuemo. Jos muurit murtuvat, saatan olla kammottava kainalossa kyöhnääjä, sylissä istuja, huolehtija ja hellittelijä. Kavereiden kanssa sormeni syyhyävät letittämään tukkaa, halailemaan jälleennäkemisen riemusta ja kököttämään vierekkäin. Kontrasti normaalin etäisen olemukseni kanssa on suuri , mutta onneksi käpälöijän esiin tuleminen vaatii aikaa ja luottamusta, joten immeisillä on ihan hyvät tsäänssit paeta.

6. Kerran liftatessa minut noukki kyytiin tyyppi, jonka ensimmäinen kysymys oli ”Tietääkös tyttö kuka on Jammu-setä?”.
Pääsin kuin pääsinkin yhtenä kappaleena perille – toisin sanoen kierähdin sulavasti kyydistä maantien levikkeelle!

7. Ikävöin ikuisesti
Pidän kaikkia kohtaamisia merkittävinä, ja kaipaan esimerkiksi kannustavaa kuviksenopettajaa, ekan työpaikkani pirteää kollegaa joka auttoi lintsaamaan töistä ja jonka kanssa suunnittelimme tylsinä hetkinä ”Römpsä ja lompsa”- nahkamallistoa, ala-asteen bestistäni, naapurin setää, edesmenneitä lemmikkejä, tanssiparia joka vaihtoi isompaan kaupunkiin ja pidempään muijaan ja sitä ihanaa  vaihto-oppilasta jonka kanssa kuuntelimme It´s raining menia välitunneilla. Lähettelen joulukortteja ihmisille vuosien takaa, olen ärsyttävä kuulumisten kyselijä ja huolipossu. Onneksi jotkut muistelevat minuakin – toki osa varmaan lähinnä viesteistäni vittuuntuneena.

8. Raivostun , jos joku kohtelee silmälasejani kaltoin
Olen ollut nelisilmä neljänneltä luokalta saakka, ja rillit ovat elinehto. Valitettavasti nyrkiniskuilta päin linssiä on vaikea välttyä esimerkiksi moshpitissä. Itse voin kyllä nukkua vaikka silmälasieni päällä niin että sangat vääntyvät ,sitä ei lasketa! On muuten supersuloista ja seksikästä, jos toinen riisuu minulta lasit päästä ennen kuin pussaa –  voi johtua myös siitä, että tämän jälkeen vallitsee armelias sokeus.

9. ”Triggerii, ei välii kuuluitsä persuihi tai vihreisiin”
Vaikka olisin toisten kanssa samaakin mieltä, joku hemmetin heikko kohtani on vastarannankiiskeys ja vänkääminen. Opiskelukollegoideni,tiedostavien intersektionaalisten feministien kahvikutsuilla heitän aivan asiatonta läppää ja kritisoin kaikkia liberaaleja arvoja , ja maahanmuuttokriittisten isänmaanpuolustajien riveissä heilutan sateenkaarilippua.

10. Eräänä kesänä mökillä kävi vieras, joka kusi vuodesohvalle, joi viinat, poltti grillikatoksen ja varasti naapurien pihakalusteet.
Mökki on myyty, mutta synkät muistot elävät.

+ yksi bonusfakta eli kerta kiellon päälle!
Itken joka kerta näille biiseille: The XX – Islands ja Olavi Uusivirta & Anna Järvinen – Nuori ja kaunis.

otsikko: SOFA feat. Ringa Manner- Sotamaalauksii

Kommentit (6)
 1. Jos vain pääsisin pääsi sisälle/ Veisin mukanani huolen ja häivän – RosaCanina | Lily
  24.1.2021, 10:06

  […] elämää. On kirous ja lahja tuntea kaikki niin voimakkaasti. Eilen oli pitkästä aikaa bileet, ja tequiladarrassa tunteet luikertelevat kuin liskot pitkin kehoa. Ei oikein tiedä pitäiskö kuunnella tosi […]

 2. Promokuvat
  kehiin!!

  Kohdat 7, 8 ja 9 – voi miten mie samaistun näihin!

  Randomfakta: kaikesta kapinallisuudesta, rääväsuisesta pään aukomisesta ja muottiin mahtumattomuudesta huolimatta, mie olen aina ollut ( ja olen yhä) ”isin ja äidin tyttö”.

  1. Kiitos kaunis kommentoinnista ja erityiskiitos faktasta!
   Hauska tutustua!
   Samastumiskokemukset lämmittävät mieltäni.<3
   Haha, katsotaan josko pandoran lipas vielä avautuu ja kaivan kaameat kuvat esiin 😀

   1. Ehdottomasti kaivat – lupaan etsiä vastavaasti noloja otoksia omasta historiastani ja julkaista ne! Paitsi että epäilen että siun kuvasi eivät ole ollenkaan kaameita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *