Oman elämänsä Neiti Etsivä tutkii ja hutkii


Taitava vakoilija osaa olla täysin huomaamaton ja havaitsee pienimmätkin merkitykselliset seikat ympäristössään.
Vakoilijan käsikirjan avulla opit naamioitumaan, varjostamaan, kirjoittamaan salakielisanomia ja kätkemään viestejä aivan kuin oikea vakooja!
Salapoliisin taasen on osattava päihittää oveluudessa viekkaimmatkin roistot.
Salapoliisin käsikirja opastaa johtolankojen selvittämiseen, käsialojen ja sormenjälkien tutkimiseen, väärennösten tunnistamiseen, alibien tarkistamiseen ja muihin salapoliisille tärkeisiin, jännittäviin taitoihin. 

Palkkatyöni puolesta olisi hieman huonompi homma olla stalkkeri, eikä moraalinikaan täysin toimeen taivu, mutta jestas että olisin hommassa hyvä! Jos minulla jotain supervoimia on, niin niihin kuuluvat kyllä vakoojan tai vaihtoehtoisesti etsivän elkeet. Täytyy toimia tolkullisesti ja käyttää taitojaan vain hyvään ja hyödylliseen – kuin mustaa magiaa konsanaan. Jos haluat tietää esimerkiksi mitä tapahtui illalla kun jostain kuului laukauksia tai onko joku tyyppi syytön vai syyllinen, just ask me. Netflixin You-sarjan ihanan karmiva Joe riemastuttaa minua ja kaveriani, sillä nauramme minussa olevan samaa potentiaalia. En koe intohimokseni lukita ketään kellariin tai pistää palasiksi muovipussiin, mutta sen verran vahvana inner creep minussa elää, ettei ole sellaista kiveä tai kantoa jota en hoksaisi kääntää, tai tyyppiä jonka henkilöllisyyttä en hetkessä selvittäisi. Muahahahahaha.

Tässä männäviikkoina eräässä sairaalassa tapahtui kummia, ja eri lähteiden tietoja yhdisteltyäni päättelin minuutissa, etteivät kyseessä olleet mysteerimurhat vaan ilmiselvät itsarit. Tämä siitäkin huolimatta, että puljun entinen ja kymmeniä vuosia kokeneempi työntekijä väitti vuoren varmana, että kyseessä on taatusti tappo tai muu lahtausmeininki. Olen myös jäljittänyt ja ratkonut erinäisiä eläinsuojelukeissejä sekä auttanut eksyneiden etsimisessä. Ehkäpä olen ansioitunut salaperäisten tapausten selvittelyssä siksi, koska lapsena lempikirjoihini kuuluivat kasariklassikot Salapoliisin käsikirja sekä Vakoilijan käsikirja, joiden avulla tein tutkimustyötä jo varhaisessa iässä. tietysti myös Viisikko-, Salaisuus-, Sos– ja Seikkailu-sarjat sekä  Neiti Etsivät kuuluivat iltalukemistoon. Voi sitä salaperäisten muistiinpanojen, mustien autojen seuraamisen ja puiden takana piileskelyn määrää! Välillä jouduin vähän vaaraankin, kun löysin tieni kadunmiesten leirinuotiolle keskelle metsää tai tiputtauduin sisään autiotalon ikkunasta juuri kun paikalliset jonnet olivat aloittelemassa pyromaanileikkejään. Vaikka olin rillipäinen lukutoukka enkä niinkään liikunnallinen lapsi, vikkelää pakenemista paikalta tuli kyllä treenattua ihan tarpeeksi.

Näin myöhemmällä iällä salapoliisileikit ja vakoojan virka ovat saaneet valitettavasti pitkälti väistyä muiden velvollisuuksien tieltä, mutta pääsen edes vähän mysteerien jäljille perehtymällä murha.infoa, kuuntelemalla rikospodcasteja, katsomalla true crime-dokumentteja sekä tietenkin selailemalla tilaisuuden tullen klassikkojulkaisu Alibia. Toivoin rikoslehden tilausta töihinkin, mutta kahvihuonekamut olivat asiasta eri hieman mieltä. Myöskin Ultralehden tilaus torpattiin,mielestäni tosi törkeää rajoittaa tällä tavoin rajatiedon saatavuutta! Onneksi edes Jimiltä tulee aika ajoin UFO-tutkintoja.

Koska olen oman elämäni etsivä, toivon välillä, että joku jaksaisi ottaa minustakin selvää. Vaikka olen monin tavoin vajaavainen yksilö, niin pidän itseäni ihmisten suhteen kohtuu tarkkanäköisenä, joten ilahdun jos joku on saman sorttinen. On pelottavaa mutta ihastuttavaa, jos toinen osaa esittää tarkkanäköisiä kysymyksiä, on kiinnostunut menemään ihon alle tai huomaa millainen mielentila on meneillään. Kahden sekopäästalkkerin keittiökuulustelijan kohtaaminen voi olla vaikea ja vittumainen, mutta omasta mielestäni myös kiihottava ja kiinnostava. Ronski huumori, haastaminen ja hyvät heitot – parasta! Koska en työskentele virkavallan alaisuudessa lainkaan enkä varsinkaan vapaa-ajalla, säilytän keskustelun lomassa mahdolisesti paljastuvat synkät salaisuudet syvällä sydämessäni kuin rippipappi konsanaan.

Jos on olemassa seuraavaa elämää, toivon että pääsisin käyttämään skillsejäni esimerkiksi rikostutkijan toimeen. Toki toinen vaihtoehto on valita sitten vastapuoli, ja liittyä johonkin rikollisjengiin. Olen ollut kohtuullisen kunniallinen kansalainen tässä elämässä, joten ehkäpä voisin sitten pistää elämän risaiseksi ja piilotella huumekätköjä tai etsiä käsiini tyyppejä, joilla on vähän velkoja maksettavana. Kolmas vaihtoehto lie vuodattaa stalkkausstoorini paperille ja ryhtyä kirjoittamaan, vaikka rikossarjaa tai omaa podcastia. Voihan toimistotantan unelmat! Tällä hetkellä on tyytyminen siihen, että laitan lounastauolla huoneeni oven kiinni, äänikirjan pyörimään ja fantasioin kuumista kriminaaleist…eikun siis jännittävien rikoskeissien tutkimisesta ja ratkaisemisesta.

puheenaiheet hopsoa tyo leffat-ja-sarjat
Kommentit (4)
 1. Olipa ihana kirjoitus 😀

  1. Kiitos kun luit ja kommentoit! 🙂

 2. Että sie olet huippu!

  Koska oppiminen on elämänpituinen reissu, niin:
  Yksityisetsivän ja tiedustelutoiminnan ammatillinen koulutuslinja – Nordic Private Investigator Line- NPI®
  Oppiaineet:
  1. Johdatus yksityisetsivän toimintaan
  2. Yksityisetsivätoiminta Suomessa
  3. Yksityisetsivätoiminnan historia
  4. Oppiminen ja -tekniikat, HOPS
  5. Yksityisetsivän etiikka ja arvot
  6. Psykologiset ja psykiatriset aiheet
  7. Tutkimus I, siirtyminen ja seuranta
  henkilöseuranta autoilla
  yksityisetsivän tekniikka
  henkilöseuranta jalkaisin ja liiketiloissa
  8. Tutkimus II harjoituksia
  9. Toimiminen myymäläetsivänä
  10. Aseet ja niiden tunnistaminen
  11. Rikospaikka
  12. Kyberturvallisuus
  13. Avoimet tietolähteet ja tiedonhankinta
  14. Naamiointitekniikat
  15. Oikeusjärjestelmät
  16. Lakiopintoja
  17. Kansainvälinen toiminta ja rikollisuus
  18. Kriminaalipsykologia
  19. Viestintä ja toiminta maastossa
  20. Henkilön suojauksen perusteet
  21. Tiedustelutoiminta
  22. Loppukoe (80%) sekä opinnäytetyö käsittäen am. aiheita

  1. Ite oot huipumpi!

   Iso kiitos inspiroivasta opiskeluvinkistä. Btw voiko olla enää inspiroivampaa kurssia kuin NAAMIOINTITEKNIIKAT, kysynpähän vaan!!!??? <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *