Välähdyksiä kesästä

Pidän lämmöstä ja auringossa kimmeltävästä järvimaisemasta, mutta ei minusta kunnon kesäesaa taida saada tekemälläkään.
Vieroksun vähäpukeisuutta, olen hävyttömän huono uimaan ja ihoni palaa parissa minuutissa. Nyt kun kesä jo kurkistelee vuosikymmenien kylmimmän toukokuun nurkan takaa, olo tuntuu vieraalta ja vähän viluiselta.

Maskien riisuminen työpaikalla ajoittui samaan aikaan talvikamppeiden riisumisen kanssa, joten olo oli aivan erityisen paljas. Asiakkaiden reaktiot ovella olivat verrattavissa siihen, että olisin mennyt vastaanottamaan heitä ilman paitaa; Joku hämmentyi habituksestani niin että ei enää varannut uutta aikaa, useammalta pääsi hermostunut hihitys, ja eräs piti puheen siitä, miten onnelliseksi tuli kun sai kohdata minut kasvokkain ja nähdä hymyni. Helvetin herttainen – that´s me.

Olen ujosti luopunut lapasista ja kaivanut lippiksen (Kyllä, päivittäiseen pulunruokkija-lookiini kuuluvat häpeilemättömästi lenkkarit, lippis ja mutsifarkut) esiin, mutta ihan niin kesäiseen kokonaisuuteen en taida ehtiä elokuuhunkaan mennessä kuin eilen vastaani kävellyt leidi! Hän kun uhmasi vilua ja viimaa astelemalla katuja pitkin läpikuultava valkoinen, spagettiolkaiminen vartaloa nuoleva mekontapainen yllään. Kuumuus on katsojan silmässä,mutta ainakin sangen kuumaverinen oli kimman oltava, kun kykeni hengaamaan moisissa hepenissä.

Mitä ajattelit tehdä kesälomalla? Kysyy yksi jos toinenkin tuttava. On yhtäkkiä kumman paineistettu olo. ”En kai mitään..haluaisin käydä jollakin keikalla ja olla maalla”, mutisen. Lohdun sanoja tarjoili viimeisin juttukaverini todeten että ”Siinähän on jo enemmän kuin tarpeeksi suunnitelmaa.” Kesä, eikä (juuri) mitään tekemistä on kai ihan OK, luulen. Olen jo hieman harjoitellut lomamoodia vastaamalla kysymyksiin ja kutsuihin useammin kyllä kuin ei. Onhan se helluntaikin sentään ihan kohta käsillä – onneksi vielä ollaan vasta helatorstaissa.

Suomen uskon mukaan helatorstai on kevään ja hedelmällisyyden ilojuhla, jolloin naimattomat naiset nostattavat lempeä saunassa ja muin maagisin menoin-  siispä saunakutsuja odotellessa! Lupaan ja vannon ettei ole pelkoa että jään nurkkiin loisimaan helatorstaista helluntaihin saakka, vaikka alkukesään heilaodotuksia usein liitetäänkin. Sitäpaitsi, kellä heila helluntaina, sillä lapsi laskiaisena – juu ei kiitos.  Kankeina ja valmiina tuikkimaan ovat ainakin kylmän kevään kohmettamat paarmat, jotka ovat yleensä erityisen äkäisiä ensimmäisiä kertoja ilmaantuessaan. Viime kesän tärkein asuste olikin hyttys(verkko)hattu, katsotaan millaisissa varusteissa seuraava suttaantuu. Ollaanko tämä kesä näin, sulla on syksyllä uudet kuviot.

 

 

tyo-ja-raha piha-ja-puutarha sinkkuus tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (3)
 1. Kesällä töitä teki muurari, kesällä töitä teki maalari, kesällä töitä teki hanslankari ja rannoilla hamppari – RosaCanina | Lily
  14.6.2022, 16:10

  […] joten poikkean näemmä säännöllisen epäsäännöllisesti täällä kirjoittamassa jotain kesästä. Tällä kertaa mielessä ovat kesäesat. Ei mitkään sulhot siis, vaan kesän tullen piiloistaan […]

 2. Lapsi laskiaisena versiota en ollutkaan kuullut aikaisemmin, Kiitos kansanperinteen laajennusosasta, tack tack.
  Itsellä tuo helluntain sananparsi ollut mallia ”jos ei heilaa helluntaina, niin juhannuksena jonoksi asti”.
  Mutta parisuhteen hyvä puoli näillä vuosilla on se, ettei tarvitse potkia harmaantuvia kääkkiä pöpelikköön kun tuntuu että Ikäsopivat miehenpuolet alkaa olla niin rujoa porukkaa, ettei niihin koskisi edes pitkillä pinseteillä.
  Paitsi Johnny Deppiin koskisin ja Hugh Jackmaniin, hyvin ovat säilyneet he. Nam.

  1. Ole hyvä, on aina ilo jakaa katoavaa kansanperinnettä!
   Täytynee rueta tässä askartelemaan jo jonotusnumeroita juhannukselle.
   Hahahahah, rujo kesäheila kuulostaa kieltämättä vähän karulle, tai ainakin pitää olla sitten tosi pimeä piilopirtti ja savusauna. Samoista sedistä ei jouduta onneksi sotimaan- kun siis tottahan Johnny ja Hugh tuossa nurkilla pyörivät suominaisten selän pesua odottelemassa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *