Vanhemmuuden kohtuuttomat vaatimukset

Pese pylly, pese kasvot, kuivaa ne eri pyyheellä. Valitse rasva kohteen mukaan; olethan jo hankkinut perseelle ja nenänpäälle omansa?

Leiki lapsen kanssa, mutta älä liikaa, anna tilaa luovuudelle. Istu lattialla ja ole läsnä. Kanna lastasi kantovälineellä ergonomisesti jotta tasapaino ja kehon lihakset kehittyvät optimaalisesti, muista silti lisäksi itse jumpata lapsesi kanssa ja anna lapsesi olla paljon lattialla yksin sillä lattialla oleskelu kehittää parhaiten.

Kerro tarinoita, hyräile kohtuääniä ja lurittele loruja. Harjoittele ja kehitä lapsesi motorisia taitoja, askartele, ole luova ja motivoitunut. Kaikki tee hymyssä suin.

Kerro myös lapsellesi paljon asioita, ole kävelevä wikipedia! Kerro kaikesta avoimesti, rehellisesti ja suvaitsevaisesti. Älä kerro omia ajatuksia. Kannusta lapsen ajatuksia. Ole itse harmaa, mutta hyvä värikäs esimerkki.

Tee vain terveellistä ruokaa kylmistä nakeista. Älä vaan anna toisten äitien tekemää ruokaa. Ainakaan kylmänä. Tai mikron kautta.

Syötä sormiruokaillen gluteenitonta kasvisproteiinista höyryttämällä valmistettua äidinmaitoa, koska muistathan täysimettää 6kk ja jatkaa osittaisimetyksellä niin kauan kuin lapsi sitä itse haluaa.

Nukkukaa perhepedissä kaikki levollisesti lapsentahtisesti heräillen ja siirtäkää sänky lopulta eri huoneeseen jotta mahdollistetaan itsenäinen nukkuminen.

Nukuta lapsesi vain tissillä, tassutellen, kohtuääniä hyräillen shh-patilla lapsentahtisesti perhepetipinnasänkyyn. Ole läsnä. Ja tee tämä kaikki hymyillen.

Hoida lapsesi kotona tarjoten monipuolisesti virikkeitä mutta vie hänet silti tarhaan saamaan sosiaalisia taitoja ja kasvunammattilaisten tukea.

Ajakaa sähköisellä perheautolla harrastuksiin kolme kertaa viikossa, toisaalta kolme harrastuspäivää on liian vähän mutta neljä liikaa. Harrastakaa perheenä, pitäkää yllä lukuharrastusta, lautapeli- ja leffailtoja sekä käykää yhdessä vaeltamassa ja grillailemassa eettisesti tuotettua vähimmäishiilijalanjäljellä tuotettua ökömakkaraa. Muistakaa lenkkeillessä käyttää paljasjalkakenkiä.

Muista kertoa kanssavanhemmille kuinka suvaitsette muiden tavat kasvattaa, MUTTA..

Tätä kirjoittaessani nautein aamukahviani nojatuolissa koiranpennun nukkuessa sylissäni. Keskityin kirjoittamiseen, koiran silittämiseen ja kahvin tuoksuun.

Vauva harjoitteli yksin konttausasentoa takkasettiä nuollen.

Aniin, unohdin sanoa; pidä lapsesi aina turvassa, mutta muista, päivässä pitää nuolla yhdet kengänpohjat!

perhe ystavat-ja-perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (1)
  1. Osu ja upposi! Erityisesti vaatimus pitää paljon sylissä ja samaan aikaan leikkimatolla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *