Ladataan...

Yhdysvaltalaisen työelämävalmentajan J.T. O'Donnellin mukaan yli 70 prosenttia työntekijöistä sanoo, etteivät he ole tyytyväisiä uravalintaansa tai työhönsä. O´Donnellin mielestä käsissämme on vakava epidemia. Töissä kuluu keskimäärin kolmasosa vuorokaudesta. Työ määrittää meitä ihmisinä. Kun emme ole tyytyväisiä työhömme, kärsimme myös muilla elämänalueilla. 

"Ongelmana on se, että päädymme tekemään uravalintoja tehdäksemme vaikutuksen toisiin ihmisiin."

Opinto-ohjaajana törmään joka vuosi oikis, lääkis, kauppis -mantraan. Nämä alat kiinnostavat eniten opiskelijoita, koska ovat tietenkin kaikkien tuntemia ja arvostettuja koulutuksia. Koulutuksiin on vaikea päästä, joka lisää myös niiden houkuttelevuutta.  Myös tulot ovat näillä aloilla hyvät. Aina on myös jokin muu sillä hetkellä trendikäs ala, joka myös kiinnostaa useita nuoria, mutta O, L, K mantra on ja pysyy. 

Mitä haluan opiskella? Mihin pääsisin opiskelemaan? Mistä asioita olen ylipäätään kiinnostunut?

Vaikeita kysymyksiä parikymppiselle ja vanhemmallekin. Monella opiskelijalla kiinnostuksen kohteet muuttuvat opintojen edetessä ja asiaa tarkemmin pohtiessa. Jatko-opintomahdollisuuksia selvittäessä saattaa löytyä oma kiinnostavampi juttu. Osalla se ei kuitenkaan selkene heti, mutta opiskelupaikka olisi saatava. Vanhemmat ja sukulaiset odottavat fiksulta nuorelta upeaa tulevaisuutta. Kaverit pitävät itsestäänselvyytenä huippupapereilla valmistuneelta varmaa yliopistopaikkaa. Ehkä myös itse on sillä hetkellä "varma" tulevaisuuden valinnoistaan.

Mutta ketä varten sinä opiskelet/opiskelit?

 

Anniina

Roundaboutcareer Facebook

Roundaboutcareer IG

 

PS. Kuvat ovat Porvoosta, joka toimii minilomana myös kevättalvella. Vink!

Ladataan...

 

Ennen joulua törmäsin hyvinvointiviikonloppuun somessa kuin tilauksesta. Olin juuri miettinyt, että alkuvuosi tulisi itselläni sisältämään startin hyvinvointiin. Ehkä jokunen muukin mietti samaa :D Kriteereinä itselleni olivat hyvinvointitapahtuman monipuolisuus ja läheinen sijainti. Näin ollen Lifeness konsepti sopi minulle täydellisesti.

Vähän jopa jännitti lauantaiaamuna suunnata kohti Långvik hotellia. Mietitytti millaista porukkaa tapahtumaan oli ilmoittautunut. Itse olin tällä kertaa menossa yksin ja oletukseni oli, että moni tulisi varmasti tapahtumaan ystäväporukalla. Fiilishän tulee usein hyvästä jengistä, joten paljon oli tällä kertaa sattuman varassa sillä saralla.

 

 

Ensimmäinen päivä lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Mukana näytti olevan sekä naisporukoita että jokunen kaltaiseni yksin sportttaileva hyvinvoinnin etsijä. Lauantain ohjelma sisälsi hyvin monipuolista ohjelmaa moneen makuun. Illalla ei tarvinnut saunan ja illallisen jälkeen paljon unta odotella.

 • Bungy Pump - vastussauvatreeni Lånvikin luontopolulla  // Heidi Tainio 
 • Ravintoluento makeanhimosta // Leeni Viio
 • Boxing // Antti Latva - Kyyny
 • Make your own smoothie ja vitamiini tietoisku
 • Yoga & Relax // Jutta Janhonen
 • Spa 

 

 

Sunnuntai starttasi lempeästi venyttelyllä, jonka jälkeen pääsimme nauttimaan Långvikin herkullisesta brunssista. Porukka oli hieman jo tutustunut toisiinsa, joten juteltavaa riitti aina somen liika(överi)käytöstä treeni- ja joogamuotojen vertailuun. Lihaksissa tuntui edellisen päivän treeni, mutta vielä jaksoi hyvin ottaa pientä skabaa itsensä kanssa Power hour tunnilla. Voimapyörä ja eri vahvuiset kumpparit tulivat tutuiksi. 

 • Mindful balance yes girl // Kriselda ja Petra 
 • Uniluento // Anne Huutoniemi
 • Power hour Casall tools // Veera Malmivaara

Hyvin intensiivinen viikonloppu täynnä hyvinvointia ja samanhenkisiä ihmisiä. Suosittelen! Edes sunnuntain kurkkukipu ja pieni flunssan alku eivät pilanneet energistä fiilistä.

 

Anniina

Ladataan...

Miltä kuulostaisi saada opiskelupaikka ensi syksyksi? 

Mikäli mielessäsi on ollut idea hakea tänä keväänä opiskelemaan niin ole tarkka hakuaikojen suhteen. Kaiken hakemiseen littyvän infon löydät hakupalvelusta opintopolku.fi

 

Vink! Muista myös tammikuun yhteishaku, jossa voit hakea Taideyliopiston koulutuksiin sekä opiskelemaan englannin kielellä Suomessa. Älä missaa kiinnostavia koulutuksia kuten esimerkiksi:

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun aikataulu

Hakuaika 1 9.−24.1.2018

 • Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset
 • Taideyliopiston koulutukset

Hakuaika 2 14.3.−28.3.2018

 • Ammattikorkeakoulujen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset
 • Yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset

 

Tervetuoa seurailemaan myös somessa ajankohtaisia opiskeluun, työelämään ja hyvinvointiin liittyviä asioita:

Roundaboutcareer

@roundaboutcareer

Opopiste

 

Anniina

Ladataan...

Pages