Ladataan...
Kriselda

 

Petra viiletti viime viikon Helsingissä ja yes girlmäiseen tapaan meidän yhteiset työpäivät ovat usein aivan päättömiä. Sanotaanko näin, että aikataulut ovat vähän liian positiivisia. Tämmöisinä viikkoina päässäni pyörii vain yksi mantra: you can do anything but you can't do everything.

Vietin koko marraskuun seesteisissä merkeissä neuloen ja leipoen, joten halusin tälläkin viikolla pitää kiinni zen-fiiliksestä. Tiesin myös, että Petra kaipasi tarvitsi pienen hengähdyshetken tähän loppuvuoteen, siispä päätin yllättää hänet rentoutumisella Kämpissä.

 

Tenniskuvausten jälkeen pyysin Petraa varaamaan 2,5 tuntia iltapäivästään “yes girl -strategiapäiville”. Suuntasimme Kämp Spa:han, jossa meitä odotti 50 minuutin hoidot.

Petra sai ESPA Personalised Facial -kasvohoidon. Tähän kuuluu syväpuhdistus, ihoanalyysi, kasvohieronta ja omalle ihotyypille valittu naamio sekä päähieronta. Tämä on täydellinen hoito, jos ei ole ihan satavarma, mitä iho juuri silloin tarvitsee.

Minä sain De-Stress-hieronnan, joka nimensä mukaisesti on suunniteltu vapauttamaan stressitilasta. Hieronta rentouttaa niska-hartia-jännityksen. Lisäksi kuumakivikäsittely tuntui varsin ihanalta, kun kehoni on ollut syväjäässä viimeiset viikot. Stressihieronta sopii hyvin sellaisille, jotka kärsii stressistä (hohoo), niskajännityksestä, kiireestä ja univajeesta.

Totesimme hoitojen jälkeen, että oltais voitu jäädä vielä toiseksi 50 minuutiksi hoitopenkkiin. Taivaallista oli!

 

 

Hoitojen jälkeen meitä odotti Afternoon Tea -kattaus Kämp Brasseriessa. Luksusiltapäivätee pikku herkkuineen on ollut meidän haavelistalla jo iät. Ja sanonpa vaan, että tämä kannattaa kokea edes kerran elämässä! Olo oli kuin brittiläisellä prinsessalla, kun inkivääritee virtasi hopeisesta teepannusta ja maistelitiin skonsseja. Minä ensimmäistä kertaa ikinä.

Spa:n ja Aftenoon Tea:n yhdistäminen oli toimiva konsepti ja päätettiin, että tästä tulee yes girlin joulutraditio!

 

Mikäli Brasserien Afternoon Tea kiinnostaa, niin kannattaa kurkata Kämp Collection Hotelsin Juhlan Aika -joulukalenteriin tulevana tiistaina, 11.12.2018.

Joulukalenterista paljastuu muutenkin uniikkeja ja elämyksellisiä joululahjaetuja, joita kannattaa seurailla. Hello Kämp Spa -edut!

En valitettavasti voi paljastaa enempää mitä on tulossa milloinkin, mutta luvassa on tuntuvia tarjouksia, jotka ovat voimassa aina yhden päivän ajan klo 8.00 alkaen.

Jos olet kuten meikäläinen ja arvostat näitä pieniä luksushetkiä ystävän kanssa, niin pysykää kuulolla tuolla joulukalenterin sivuilla.

Vink vink myös poikaystävälle! Jos luet tätä, niin kurkkaile joulukalenteriin päivittäin. En pistäis pahakseni spa- tai ravintolalahjakorttia. Hehe.

 

 

Joko te olette päässeet nautiskelemaan tunnelmallisesta Kämp Spa:sta tai Brasserien iltapäiväteestä?

 

 

Hoidot saatu Kämp Spa:sta.

Ladataan...
Kriselda

 

Hei apua tyypit! Nyt on jo joulukuun VIIDES ja vasta nyt postailen tästä upeasta joulukalenteristani!

Näin varmaan lokakuun puolella meidän lähikaupassa tee-joulukalenterin ja suunnilleen kuukautta myöhemmin sitä en enää ollut ja mua kadutti niin paljon, etten silloin ostanut sitä.

Törmäsin kuitenkin viikko sitten, eli muutama päivä ennen joulukuuta, Nougat’ssa söpöön ruotsalaisbrändin NABO:n tee-adventtikalenteriin. Ei oikeastaan tarvinnut sekuntiakaan miettiä lähteekö se mun mukaan vai ei. Kaikille tiedoksi: rakastan teetä ja meidän himan kuivakaapista on yksi hylly kokonaan omistettu erilaisille teepaketeille.

 

Tee-adventtikalenteri on ekosertifioitu ja laaduissa ollaan panostettu ympäristöystävällisyyteen. Paketista löytyy joka päivälle, joulukuun 25. asti, oma teepussi. Eniten odotan sellaisia makuja, joita en ole vielä koskaan päässyt testailemaan, kuten Vinterdrömiä ja Sötnosia :D Kalenteri on ruotsiksi ja ihan oiva tapa sivistää itseään; jokaisen pussin kyljessä on pieni inspistarina päivän teehen!

 

 

 

 

 
 

Lue myös:
Paras lahja tytölle on koulutus
Lumenen joulukalenteri
Ladataan...

Ladataan...
Kriselda
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: PLAN INTERNATIONAL SUOMI

 

 

En ole koskaan ollut kummoinen lahjan antaja. Jotenkin tavaran antaminen toiselle ahdistaa, varsinkin kun tietää, ettei saaja tarvitse uusia lasipurnukoita tai sesonkiservettejä. Eniten ahdistaa “secret santa” -henkiset lahjanvaihtojutut, johon pitää hankkia viidellä eurolla krääsää.

Harvemmin itselle on tullut onnistumisen tunteita lahjojen hankkimisesta, etenkään kun ei ole ollut varaa hankkia sellaisia juttuja, mitä toinen olisi todella tarvinnut. Lahjakortin antaminen on tuntunut turvallisimmalta, mutta se on toisaalta järjettömän persoonatonta.

Viime vuosina olen laittanut perheen lahjarahat hyväntekeväisyysjärjestöihin. Milloin on tullut ostettua kympillä riisisäkki nälänhätää kärsiville ja milloin rokotteita kriisialueen vastasyntyneille. Kaikki yhtä tärkeitä.

 

Parasta näissä lahjoissa on tosiaan se, että pienelläkin budjetilla voi ostaa jotain merkityksellistä: viidellä eurolla voit tukea perheitä ruokakriisin keskellä. Tässä muutamia täsmävinkkejä eri lahjoihin.

Pro-tip: Edullisempia lahjoja voi yhdistellä ja niitä voi antaa ihan hyvin myös “kylkiäislahjoina”. Hyvää mieltä sekä lahjansaajalle, että konkreettisen avun saajalle. 

Tyttöjen koulutus 40€

Kehitysmaissa vanhemmat laittavat mieluummin poikalapsen kouluun kuin tytön. Tytöt jäävät helpommin kotiin tekemään kotitöitä tai tienaamaan elantoa perheelleen. Lapsiavioliitot, varhaiset raskaudet katkaisevat tyttöjen koulutuksen pysyvästi. Vammaisuus, väkivalta ja  kuukautiset ovat myös koulunkäynnin este monille tytöille.

Lahjoituksella Plan puuttuu koulutuksen esteisiin ja lisää yhteisöihin tietoa tyttöjen koulutuksen tärkeydestä, kuukautisista ja tasa-arvosta.

 

Puhdas vesi 20€

On sanomatta selvää, että vesi on jokaisen ihmisen perustarve. Monella perheellä on tuntien kävelymatka lähimmälle kaivolle, minkä takia he joutuvat käyttämään likaista vettä. Lahjoituksella  perheille jaetaan vesikanistereita ja vedenpuhdistustabletteja. Lisäksi Plan jakaa tietoa hygieniasta ja puhtaan juomaveden tärkeydestä.

 

Turvarinki 30€

Lahjoituksilla perustetaan nuorten vertaisryhmiä, joissa sekä tyttöjä että poikia opetetaan pitämään kiinni omista oikeuksistaan, lisätään seksuaali- ja välivaltavalistusta. Ryhmissä opetetaan myös taloudellista toimeentuloa ja nuoret saavat ryhmistä vertaistukea esimerkiksi sukuelinten silpomisen tai lapsiavioliitosn uhatessa. Ryhmien avulla he voivat tehdä vaikuttamistyötä esimerkiksi lapsiavioliittoja kieltävien lakien edistämiseksi. 

Kestositeitä tytöille 12€

Kirjoittelin täällä syvällisemmän postauksen kuukautisten vaikutuksesta tyttöjen koulunkäyntiin. Lahjan avulla koulusta ei tarvitse jäädä pois menkkojen ajaksi. Lisäksi lahjalla tuet terveysvalistusta ja hygieniakasvatusta niin tytöille kuin pojille. 

Supersiemenet 5 €

Lahjoituksella jaetaan vihannesten, hedelmien ja viljan siemeniä perheille, joissa on vähintään yksi alle viisivuotias aliravittu lapsi tai raskaana oleva tai imettävä äiti. Plan jakaa myös tietoa viljelystä ja sadonhoisosta, sekä valitsee siemenet niin, että ne kestävät mahdollisimman hyvin myös kuivia kausia.

 

Terveyspalveluita 75€

Seksuaali- ja lisääntymispalvelut ovat huonosti saatavilla monissa kehitysmaissa, lisäksi niistä puhuminen on tabu, joista nuoret eivät saa tietoja. Lahjan avulla terveystyöntekijät ja vapaaehtoiset saavat koulutusta kuukautisista, ehkäisystä ja raskaudesta. 

Planin uusilla aineettomilla lahjoilla voit edistää tyttöjen ja lasten oikeuksia kehittyvissä maissa. Lahjojen avulla parannetaan lasten ja nuorten elämää Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa, Laosissa, Jordaniassa ja Nigeriassa.

Katso kaikki lahjat täältä.

 

Tämä yhteistyö on tehty pro bonona.
 

 

Lue myös:
Tekojen Tiistai: Testaa oletko uhka vai mahdollisuus?
Mahdollisuuksia maailman tytöille ja loppu lapsiäitiydelle

 

Pages