Ladataan...
Kriselda

 

Huh! Jälleen upea viikko takana täällä Balilla. Nyt ollaan puolessa välissä joogaopettajakoulutusta ja tämä toinen viikko oli haastavampi kuin osasin kuvitella.

Meitä varoitettiin etukäteen, että edessä on koulutuksen "väsynein viikko" - voi pojat, enpä ois uskonut, että se olisi ollut näin paha. Perjantain aamutunnin jälkeen nukahdin shavasanaan (loppurentoutukseen). :D

 

Kuten kaikessa, haastavimpina aikoina tulee merkittävimmät kehitysaskeleet. Huomaan olevani niiiin paljon vahvempi, kuin esimerkiksi ekana päivänä. Olen tällä viikolla ylittänyt itseni suunnilleen 6219 kertaa ja päivä päivältä olen tyytyväisempi, että valitsin juuri tämän koulutuksen.

Mainitsin edellisessä postauksessa opettajistamme ja tällä viikolla päästiin paneutumaan heidän kanssaan vielä syvemmin anatomiaan, joogafilosofiaan, hathaan, tantraan, chakroihin, hormoneihin ja pranayama-hengityksiin. Lisäksi pääsimme myös opiskelemaan kipua ja kärsimystä - hauskaa, että juuri tällä viikolla, eli haastavimmalla viikolla.

Teoriatuntien lisäksi meitä on venytetty äärimmäisyyksiin (sekä henkisesti että fyysisesti) eri joogatunneilla ja workshopeilla.

Olen päässyt sellaisiin asentoihin, joihin en olisi uskonut pääseväni. Ainakaan näin nopeasti. Oikealla mielenlaadulla ja hengityksellä on merkitystä. Kehomme pystyy yllättäviin asioihin, jos vain taistelemme väsymyksen ja negatiivisten ajatusten läpi.

 

 

Viimeisen viikon aikana on noussut mitä ihmeellisempiä tunteita ja ajatuksia pintaan. Olen miettinyt paljon energiatasapainoani, sillä kehoni oikea puoli jatkuvasti oireilee ja täällä ollessa selvisi, että hengitän vain 70% oikealla keuhkolla verrattuna vasempaan. Lisäksi paljon ajatuksia "omasta tarkoituksestani" on noussut pintaan. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen mitä teen ja missä olen tällä hetkellä, mutta täällä on vahvistunut ajatuksia jostain suuremmasta. Ehkä uskallan puhua niistä, jahka olen työstänyt ajatuksia ensin itsekseni. :D

Kehomme varastoi yllättävän paljon tukahdettuja asioita sisällään ja intensiivinen harjoittelu on alkanut vapauttamaan alitajuisia lukkoja. Moni, joka harjoittaa joogaa varmasti osaa samaistua vapautuneeseen tunteeseen ylitsepääsemättömien harjoitusten jälkeen. Eikä vapautunut olo välttämättä tarkoita hyvää oloa. Ehkä enemmänkin hämmentynyttä fiilistä.

 

 

Tässä sitä nyt ollaan ja prosessoidaan kaikkea, mitä tulee ulos. Matkaa helpottanee se, että olen varsin hengellinen tyyppi ja osasin odottaa tätä. Oikeastaan jännitin, että koska ja miten energiakanavat alkavat avautua. Moni täällä kuulee ensimmäistä kertaa chakroista ja energioista, joten heidän matkansa on varmasti huomattavasti hämmentävämpää. Voin jo nyt lämpimästi suositella joogaopettajakoulutusta kaikille, jotka harjoittavat joogaa - ihan jo oman harjoituksen syventämistä varten.

Jännittää kyllä, millainen Kriselda 2.0 täältä kotiutuu.

 

P.S. Ensi postauksissa vähän kevyempiä juttuja täältä Balilta! Promise! :D

 

 

Lue myös:
Matkalla joogaopettajaksi (osa 1)
Matkalla joogaopettajaksi (osa 2)

Ladataan...
Kriselda

 

 

Terkut Balilta! Hauskaa muuten, että aloitan usein blogipostaukset tuolla tervehdyksellä. :D

Päiviä täällä on takana neljä ja kirjoitin matkastani joogaopettajaksi ensimmäisen kerran täällä.

 

Ensimmäisten päivien perusteella olen äärimmäisen onnellinen koulutusvalintaani ja myös siihen, että päätin valita kimppahuoneen (sen sijaan, että olisin voinut nukkua yöt omassa rauhassa). Pelkäsin yhteiseloa tuntemattomien kanssa, mutta aivan turhaan! :D Mulla kävi super hyvä tsägä kämppisten kanssa; Sain huonekavereiksi kaksi about saman ikäistä tyttöä, toinen on Tanskasta ja toinen Belgiasta. Todella cooleja mimmejä molemmat ja ehkä tärkeimpinä energiat ja ennen kaikkea huumorintaju kohtaavat.

Meitä kurssilaisia on yhteensä 27 ja jengiä on ympäri maailmaa. Suurimmaksi osaksi korkeasti koulutettuja ja älykästä porukkaa. :D Täältä löytyy mm. yksi kirurgi, juristi, lentäjä ja paljon ekonomeja. Täällä on myös liikunta-alan ammattilaisia, jotka haluavat täydennystä koulutuksiinsa. Lisäksi on nuorempia, jotka pitävät välivuottaan lukion jälkeen. Yoga simply is for everyone!

 

Täällä Balilla on äärimmäisen helppoa elää terveellisesti, kun joka kulmassa on wellness-kahviloita ja -ravintoloita. Vegaaniset maidot ovat normi ja suunnilleen joka toinen ravintola valmistaa itse oman kombuchansa! Safka on kaiken lisäksi kaunista ja edullista.

Meillä on maanantaisin yhteinen aamupala, mutta muuten jokainen ateria on “omalla vastuulla”. Koulutuksen järjestäjät perustelivat tämän juurikin sillä, että Balin ravintolasekene on omaa luokkaansa ja se pitää käyttää hyväksi, kun täällä kerran on.

 

 

200-tuntisen joogaopettajakoulutuksen järjestää The Peaceful Warriors Yoga. Löysin lafkan Bookyogateachertraining-sivustolta, joka on kuin joogaopettajakoulutusten AirBnB tai Hotels.com. Äärimmäisen kätevä, kun vertailee koulutuksia!

Joka tapauksessa, koulutuksen sisältö ja ajankohta vastasivat tarpeitani, sekä opettajat joogaopettajista anatomiaan vakuutti.

Pääopettajanamme on Peaceful Warriorsin perustaja, tanskalainen Bente. Toinen perustaja Maria synnytti päivää ennen kurssin alkua, joten häneen en valitettavasti pääse tutustumaan tulevan kuukauden aikana. Benten lisäksi meitä opettaa jenkkiläinen Karin ja brittiläinen Jessica, jotka ovat aikanoinaan käyneet itsekin tämän saman joogaopettajakurssin. Lisäksi yin yogaa opettaa brittiläinen Rachel, joka asuu täällä Balilla. Anatomiaa ja joogafilosofiaa opettavat aussilainen fyssari Sean, sekä tahitilainen osteopaatti ja shamaani Jonathan.

Ensimmäisten päivien aikana meillä on myös ollut ravinto- ja ayurveda-luennot, ja luennoitsijoina ovat olleet oman alansa ammattilaisia. Valitsin juuri tämän opettajakoulutuksen, sillä halusin ehdottomasti sisällyttää ayurvedisen osuuden koulutukseeni ja onnekseni opettajamme jenkkiläinen Nicole on erittäin inspiroiva. Melkoinen sekalainen joukko opettajia, mutta sitä toivoinkin omalta koulutukseltani.

 

 

Opiskelu on ollut pääsääntöisesti äärimmäisen inspiroivaa, mutta on se myös tuottanut paljon epämukavuuksia, sillä kaikki on tietysti englanniksi. Erityisesti anatomiatunnit ovat tuottaneet kärsimystä ja tuskaa. :D

Käymme myös päivittäin läpi eri jooga-asanoita sekä niiden opettamista Asana and Teaching Labissä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, että olen 7 vuotta joogannut joitain asentoja väärin. Teaching labissä on myös saanut hyvän maistiaisen siitä, miten haastavaa on ohjata - eritoten englanniksi.

 

Jo koulutuksen ensimmäisillä minuuteilla koin mielettömiä ahaa-elämyksiä, ja puhumattakaan siitä, että jokaisella tunnilla ja luennolla tulee valtavasti uutta tietoa. Olen tällä hetkellä erittäin inspiroitunut kaikesta ja päivä päivältä alan tottumaan tähän Bali-rytmiin.

Opetus alkaa joka aamu 6.45. Aamuherätykset eivät toistaiseksi ole tuottaneet ongelmia - päinvastoin, olen herännyt joka aamu ennen herätyskelloa. Saattaapi olla, että se myös johtuu jännityksestä, eli katsotaan mikä tilanne kurssin loppupuolella. :D

Ajattelin jossain kohtaa tehdä “My Day” -henkisen postauksen, jotta pääsette paremmin jyvälle millainen päivärytmi meillä täällä oikeastaan on. Lisäksi on herännyt niiiiin paljon uusia ajatuksia hyvinvoinnista, että niistäkin pitää jossain vaiheessa kirjoittaa!

 
 
Ensimmäinen kuva: Alex Lind

 

Lue myös:
Matkalla joogaopettajaksi (osa 1)

 

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

 

Terkut uudelta toimistolta! Yksi kolmesta syksyn tavoitteista toteutui ja isoimmat kiitokset Julialle ja Saralle, kun laittoivat pyörät pyörimään tämän projektin kanssa!

Viikko ennen joulua kilisteltiin täällä ensimmäisen kerran ja olen yrittänyt olla täällä mahdollisimman paljon ennen kuukauden joogareissua Balilla.

Tila toimi ennen vaateliikkeenä, joten kiinteät kalusteet ja valaistus ovat niin sanotusti on point. Paljon peilejä ja hyllyjä. Lisäksi tila toimii varmasti loistavana paikkana, kun on blogikirppiksen aika.

Toimisto on myös ihan kiven heiton päässä kotoani ja täällä on muutenkin todella hyvä feng shui. Puhumattakaan meidän timanttisesta duuniyhteisöstä!

On äärettömän ihanaa saada työkavereita ympärilleen. Messissä 11 muuta ihanaa ja inspiroivaa vaikuttajaa: Vilma, Lauri, Veera, Kira, Mona, Carita, Johanna, Irene, Janni, Sara ja Julia. Kollegoiden kanssa tulee varmasti sparrailtua tulevan vuoden aikana kerran jos toisenkin. Ja voi Lauri! Toivottavasti hän kestää meidän juttuja :D

 

Olen varmasti ennenkin kirjoittanut täällä, että työyhteisö merkkaa todella paljon omaan työhyvinvointiin. Kun vietämme töissä yksi kolmasosa elämästämme, on äärimmäisen tärkeää, että oma työ on a) merkityksellistä b) sitä saa tehdä hyvien tyyppien kanssa.

Loppujen lopuksi ihminen kaipaa ympärilleen muita (saman henkisiä) ihmisiä ja mikäs sen siistimpää kuin saada samanhenkisiä tyyppejä, jotka jakavat samat kiinnostuksen kohteet.

 

Uuden vuoden kunniaksi olen myös solminut sopimuksen uuden kuntosalin kanssa! Edellinen diili loppui kesällä ja koko syksyn havittelin uutta salia, jotta saisin uutta innostusta treenaamiseen. Poikaystäväni käy Fitness24Sevenissä ja saavutti kultajäsenyyden, jonka ansiosta hän sai antaa ystävälleen tai perheenjäsenelle jäsenyyden alennettuun hintaan. Meidän lähin sali on juuri rempattu ja siellä on naisille kokonaan oma puoli. En tiedä vielä mitä mieltä olen siitä. Aluksi tuo tuntui olevan todella epätasa-arvoinen juttu - miksi Suomessa on tarvetta jaottelulle? Miksi meille naisille tulee turvaton ja epämukava olo kuntosalilla, jossa on miehiä? Olen vasta kerran käynyt kyseisellä salilla, mutta varmasti tulen itsekin käyttämään tuota naisten puolta.

 

 

Niin hyvät vibat tästä vuodesta. Kyllä kelpaa palata helmikuussa takaisin Suomeen! ♡

 

Lue myös:
Matkalla joogaopettajaksi (osa 1)
Kolme isompaa tavoitetta syksylle

Pages