Storytellin kesken jääneet joulusadut –

Tämä postaus tulee hitusen liian myöhään, mutta selailinpa tuossa Storytellin kirjahyllyä ja poistelin armotta keskeneräisiä kirjoja.

Poistoon päätyivät:

1. Sami Kurosen panojutut

Tätä nimikettä tosin myydään otsikolla Sensuellit iltasadut. Luin jopa yhden tarinan ja sen jälkeen pokka loppui kesken. Muistoissani palasin aikaan, kun luin salaa Reginoita, joita äiti oli hamstrannut kolme kassillista jonkun vintiltä. Kesken tarinan lukemisen kaveri kaatoi kolaa lasiin niin, että se kuullosti ihan hirveältä lorotukselta ja tunnelma oli sen jälkeen pilalla. Olin silloin 14-vuotias, joten näin 34-vuotiaana tajuan miksi niitä ei ehkä tarvinnut lukea salaa.

2. Takkatulen ritinää ja taateleita

Paahtoleipää, paahtoleivän voitelua niin että se murustui sormiin, keksejä, juustokeksejä, voileipiä. Loputtomasti ruokaa jo pelkässä esipuheessa, kun kirjailija oli ihastunut lapsuudenmaisemissa tehtyihin reissuihinsa ja romantisoi niitä lisää paperilla. Tätä ruokamatkaa kestin kuunnella tasan 32:45 minuuttia, kunnes painoin pauselle ja unohdin poistaa bittiniteen sähköisestä hyllystäni. Vasta kuvaus paljasti, että tarina sijoittui hotelliin ja ilmeisesti otsikossa mainittu takkakin oli osa tarinaa.

3. 24 ihmettä

Tämän tarinan Emma ei osaa sanoa ei, löytää kummallisia kamoja ympäri asuntoaan ja antaa naapurinakan tulla kämppäänsä. Tarina alkaa puuduttavasti, jatkuu puuduttavasti, enkä päässyt ensimmäistä ihmettä pidemmälle kun päätin, että ei tänä jouluna. Taustatarina oli koskettava, mutta toteutus itketti huonouden vuoksi. Emma oli jäänyt leskeksi, ja sisko projiosoi oman avioliittonsa ongelmia kontrolloimalla häntä, mutta tsiisus pitääkö se tehdä noin huonosti. Sitä paisti jos itse löytäisin rasian kämpästäni, niin avaisin sen saman tien enkä venyttäisi tapahtumaa useamman kappaleen verran. Aloin ymmärtää Tapani Maskulan arvosteluita, vaikka hän kylläkin kynäili niitä TV-ohjelmista. Emma haluaa olla yksin, mutta työttömäksi jäänyt sisko ja vanha naapurin mummo estää tarpeen hengailla itsekseen. Kun olet lukenut yhden tällaisen, olet lukenut kaikki.

Thats all, folks.

kulttuuri ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *