Ihan mielettömän hyvä juustonkorvike.

Perjantai-iltana pääsin vihdoin kokeilemaan pizzaa vegaanisella juustonkorvikkeella. Olen bongannut viime viikkoina muutamankin kehun ja reseptin sellaiselle juustonkorvikkeelle, joka tehdään kaura/soijakermasta ja olut/ravintohiivahiutaleista. Oluthiivahiutaleissa (kulkevat myös ravintohiivahiutaleiden nimellä, mutta samasta tavarasto on kyse) on paljon b-vitamiineja ja myös proteiinia. Hiutaleet ovat kuitenkin niin kevyitä, että ei näitä proteiininlähteenä kannata käytellä. Vegaanisissa ruoissa oluthiivahiutaleilla onkin toinen funktio: ne tuovat ruokiin juustoista makua. Perusreseptiä löytyy eri variaatioilla, kun laittaa Googleen hakusanoiksi ”vegaaninen pizza oluthiivahiutale”. Tässä oma versioni:

Vegaaninen juustokastike:

-1dl kaurakermaa

-1tl sipulijauhetta ja 1tl valkosipulijauhetta

-suolaa

-1rkl vehnäjauhoja + 0,5dl kaurakermaa

1 ja 1/4 dl oluthiivahiutaleita

Ohje:

Kuumenna kattilassa desi kaurakermaa, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja suola (Maistele, että saat itsellesi sopivan suolaisuuden. Sellainen 1/2-1tl lienee useimmille sopiva määrä.). Sekoita vehnäjauho puoleen desiin kaurakermaa ja lisää se ohuena nauhana vispaten joukkoon. Keittele, kunnes kastike suurustuu. Ota pois liedeltä ja lisää oluthiivahiutaleet.

Lopputulos oli hämmentävä. En tiedä voiko tätä kutsua juustonkorvikkeeksi, jos koostumus ja maku ei muistuta juustoa? Makua on hyvin vaikea kuvailla, sillä en oikein keksi mitään, mihin sitä voisi verrata. Hyvää se kuitenkin on. Niin hyvää, että kaavin nuolijalla jokaisen pisaran kattilan pohjalta. Koostumus oli enemmänkin tahnamainen ja mielessä kävi, että tätä voisi hyvin käyttää myös leivän päällä.

pizzaa.jpg

Peruspizzapohja, tomaattisoijarouhekastike ja vuustoke. ;) Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta. Hyvä seura, ruoka ja punaviini olivat tärkeämpiä kuin kuvaaminen.

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.