Mitä mietin tänään
Tänään olen…
- tehnyt vegaanista voita/margariinia. Sininen Keiju tai muutkaan margariinit eivät ole oikein koskaan makunystyröitäni hivelleet ja tähän asti olenkin käytellyt voi-kasviöljyseosta. Viime viikot olen yrittänyt korvata leivänpäälliset tahinilla tai maapähkinävoilla, mutta nyt alkaa mitta olemaan niitä täysi. Löysin tämän reseptin, mutta jouduin soveltamaan sitä, sillä kaikkia ainesosia ei ollut kaapissa. Toimii makunsa puolesta yksinkertaistettunakin versiona, mutta rakenne ei ole oikein hyvä. Palaillaan tähän myöhemmin.
- hoksannut, että käyttämäni D-vitamiini on eläinperäistä samoin kuin käyttämäni beetakaroteeni. Doh. Katsellaan tätä(kin) asiaa uudemman kerran, kun aiemmat purkit on syöty loppuun.
- miettinyt kosmetiikkavarastojani kriittisesti. Tällä saralla todellakin on petrattavaa.
- syönyt pitkästä aikaa viininlehtikääryleitä ja muistanut taas, minkä vuoksi ne ovat parhaiden ruokieni top kolmessa uunijuureksien ja paistetun tofun rinnalla. Niin hyvää. 😛 Tsatsikikastikkeen tekeminen soijajugurttiin onnistuikin yllättäen oikein hyvin, enkä huomannut maussa enkä koostumuksessa eroa tavalliseen kreikkalaiseen jugurttiin tehtyyn tsatsikiin. Tai sitten olen vain tottunut soijajugurtin makuun. Ennakko-oletus oli, että tsatsiki ei vain voi olla hyvää, ellei sitä tee tavalliseen rasvaiseen jugurttiin. Näin ne mielikuvat murtuvat. 😀
Nyt se postailee kuvia jostain valkoisesta möhnästä, jota se laittaa leivän päälle. 😀 Koostumus jäi hileiseksi, mutta maku voittaa kaupan margariinit jo tällaisenaankin. Yksinkertaisen version pohjana kookosrasva ja oliiviöljy ja lisänä suolaa, omenaviinietikkaa ja psylliumia. Testailut jatkuvat.
Niin yksinkertaista ja ah, niin hyvää.