Joulu kuvina
Tämän vuoden seitan oli hyvää, mutta vaatii vielä työstämistä, joten resepti ei ole tulossa ihan lähiaikoina. Suklaakakku oli aivan mielettömän hyvää ja resepti löytyy mainiosta Kahvia & Kasvisruokaa -blogista. Resepti löytyy täältä: Alaston Suklaakakku Ja Tummaa Kahvia. Lisäsin mausteisiin kardemummaa, enkä tehnyt kakusta gluteenitonta. Koska reseptin kakusta olisi tullut hurjan suuri, on tuossa kuvassa puolikkaan reseptin kakku. Puolet kakkupohjasta pakastin. Belugalinssisalaatti onnistui hyvin ja tykästyin niiden hienostuneen lempeään makuun. Iltasella tuli nautittua vielä vegejuustoja ja -leikkeleitä kera viskin.
Käytin riisipuuron maitona puoliksi kookosmaitoa ja puoliksi makeuttamatonta mantelimaitoa. Hieman yllättäen kookoksen maku ei maistunut läpi lainkaan. Itse asiassa maku oli niin lähellä ihan tavallista lehmänmaitoon tehtyä riisipuuroa, etten huomannut edes eroa. Käytin puuroa myös porkkanalaatikkoon ja se toimi oikein hyvin myös siinä. Koska vegaanisia suklaakonvehteja on hieman hankala saada muulla kuin marmeladi- tai likööritäytteellä tein myös muutamat konvehdit itse. Suklaana käytin Brunbergin tummaa suklaata ja täytteeksi laitoin Kamomillan Konditorian reseptillä tehtyä kookosmaidosta tehtyä Kondensoitua kasvimaitoa. Tummaa suklaa jyräsi hiukan kookoksen lempeää makua, vaikka yhdistelmä muuten toimikin. Seuraavalla kerralla voisi ehkä maustaa täytettä vielä jollakin tai sitten käyttää vegaanista maito- tai valkosuklaata. Viiteentoista konvehtiin kului vain noin viidesosa täytteestä, joten vielä ehtii kokeilla vaikka mitä variaatioita. 😀
Kissat. On ne vaan. <3
Periaatteessa pyrimme pitämään ”lahjat on lapsille” -ajattelutavasta kiinni, mutta jokunen lahja eksyi meillekin. Blenderi on todella tervetullut lisä ja sitä on harkittu pitkään. Aiempi on ollut sen verran surkea, ettei sillä ole tehnyt mieli oikein edes tehdä mitään. Green Kitchen Stories on puolestaan terveyspainoitteinen lakto-ovo-vegetaarinen opus, jonka reseptejä on helppo myös muokata vegaanisiksi. Reseptien ohella käydään läpi kirjoittajien tarinaa siitä, kuinka terveysintoilevan lihansyöjän ja epäterveelliseesti syövän kasvissyöjän suhde syntyi ja kehittyi. Mielenkiintoinen kirja ja paljon hyvän kuuloisia reseptejä.