Uusi nimi ja tofuresepti suomalais-japanilaisilla twisteillä

Blogin nimi muuttui. Aiempi Mielen maisemia ei oikein koskaan tuntunut omalta. Se oli hätäinen kompromissi tilanteessa, missä en keksinyt mitään parempaakaan. Vaikka tarkoitus on pitää edelleen mukana myös pohdiskelevammat kirjoitukset, nykyinen nimi Running on Tofu antaa enemmän vapauksia kirjoitella välillä myös keveämpiä päivityksiä. Ja tofuahan minä rakastan <3. Niin paljon, että syön sitä viikoittain arviolta 750 grammasta kiloon…

img_20151225_112040.jpg

Litteä asia, minkä päällä kissa makaa on tällä kertaa joululahjaksi saatu ruokakirja.

Blogin nimenmuutoksen kunniaksi laitetaan jakoon myös resepti. Siinä on tofua (tietysti!). Aina välillä sitä havahtuu ja huomaa tekevänsä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen ruokaa samoilla resepteillä, mausteilla ja lisukkeilla. Suosimani paistettu tofu savupaprikalla, sipulijauheella, mustapippurilla ja suolalla, balsamicolla ja oliiviöljyllä alkoi jossain vaiheessa kesää tökkimään. Kaipasin raikkaampia makuja. Tartuin jouluna lahjaksi saamaani ruokakirjaan Green Kitschen Stories. Reseptien lisäksi kirja on täynnä niin kauniita kuvia kuin pieniä tarinoita kirjailijapariskunnan elämästäkin. Kirjasta löysin reseptin Sushiräjähdys ja wasabijugurttia. Vaihdoin reseptin riisin keitettyihin ohraryyneihin (tammikuinen Viking Gracen illallinen ihanine makuyhdistelmineen pysyy edelleen mielessä…) ja käytin marinoidun tofun paistinpannun kautta. Tuoreiksi kasviksiksi päätyivät ne vähät, mitä silloin sattui olemaan kaapin pohjalla: kurkkua ja avocadoa. Marinoituun inkivääriin ei löytynyt aineksia, mutta hyvältä tämä maistui ilmankin. Alkuperäisen reseptin voi lukea kirjoittajien blogista: Green sushi salad.

20160717_175956.jpg

Paistettua tofua, kasviksia, ohraa ja wasabijugurttia (kahdelle)

Tofu ja marinadi

  • paketillinen (250 grammaa) maustamatonta tofua kuivattuna ja kuutioituna
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 1,5 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
  • 1 valkosipulin kynsi silputtuna (jätin pois, sillä valkosipuli sattui myös olemaan loppu)
  • pala tuoretta inkivääriä raastettuna tai n. 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • n. puolikas tuore chilipalko silputtuna tai kuivattua chilirouhetta maun mukaan

Wasabijugurtti

  • 1,5 dl maustamatonta jugurttia Käytin tähän Rainbown maustamatonta soijajugurttia. Se maistuu sellaisenaan kamalalta, mutta sopii varsinkin dippeihin ja suolaisiin kastikkeisiin.
  • wasabitahnaa Wasabitahnojen tulisuuksissa on eroja, joten lisäile nokare kerrallaan ja maistele välissä. Minä taisin käyttää tähän vajaan puoli ruokalusikallista.

Keitä kokonaiset ohraryynit pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän menee reilu puoli tuntia.

Sekoita marinadin ainekset ja anna tofun marinoitua vähintään puoli tuntia. Nostele tofupalat marinadista ja paista paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ruskistuvat. Lopusta marinadista saa salaatinkastikkeen.

Sekoita wasabi jugurttiin ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Tarjoile tofu ja ohra tuoreiden vihannesten kanssa (mm. kurkku, avocado, parsakaali, herneet ja herkkusienet sopivat hyvin). Kaada päälle wasabijugurttia. Jos kaapista sattuu löytymään tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä, niin silppua/sirottele niitä päälle.

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.