Kolmen raaka-aineen munaton ja voiton munavoi

Jo pidempään on ollut tarkoitus testata vegaanista munavoita. Vegaanisessa versiossa ei luonnollisestikaan ole sen kummemmin kananmunaa kuin voitakaan, joten en oikein tiedä miksi tätä kutsuisi. Tofumargariiniksi? 😀 Viikko-pari sitten sain vihdoin aikaiseksi tätä kokeilla ja jummi, sehän maistuu ihan oikeasti munavoilta!

munatonvoi.jpg

Reseptejä löytyy netistä paljon, joten alkuperäistä on mahdotonta löytää. Minä käytin tätä Vegaanisen version Vapaan kokin munavoita, mitä yksinkertaistin jättämällä kikherneet pois ja luonnollisestikin myös vähentämällä margariinin ja suolan määrää. Tässä siis kolmen raaka-aineen munaton ja voiton munavoi, minkä tekaisee parissa minuutissa:

  • puoli pakettia (n. 125 g) maustamatonta, kiinteää tofua
  • 60 g margariinia (esim. tummansinistä Keijua tai vastikään vegaaniseksi muuttunutta laktoositonta Floraa)
  • 1/2-1 tl mustaa suolaa eli Kala namakia*

Murenna tofu käsin tai haarukalla ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Margariinia voi ensin sulattaa hieman esim. mikrossa, niin sekoitus on helpompaa.

* kala namak eli musta suola on intialaista mineraalisuolaa, missä on vahva rikkimäinen maku. Maku muistuttaa keitettyä kananmunaa. Kala namakia saa ainakin ekokaupoista kuten Ekolosta ja Ruohonjuuresta.

Koti Ruoka ja juoma DIY