Gluteeniton banana bread muffinsseina
Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta. Oli kiire syömään. 😀
Eräänä iltana reilu viikko sitten teki mieli jotain hyvää. Ei kuitenkaan mitään tuhdinmakeaa leivonnaista, vaan jotain vähän kevyempää. Pienen googlailun tuloksena päädyin Chocochilin Banaani-mustikkamuffinssien reseptiin. Muokkailin hieman reseptiä oman kaapin sisältöä vastaavaksi ja tein samalla muffinsseista gluteenittoman version. Koska reseptissä on vain vähän rasvaa ja sekin öljyä ja myös hyvin vähän sokeria, ei lopputulos maistunut oikeastaan lainkaan perinteisiltä muffinsseilta. Pikemminkin maku muistutti aikaisemmin syömiäni banana bread -kakkuja. Tämän reseptin voisikin hyvin tehdä muffinssivuokien sijaan leipävuokaan. Tässä siis muokattu versio alkuperäisestä reseptistä:
Gluteenittomat banaani-suklaamuffinssit
1 banaani (mielellään aika kypsä)
1,5 dl maustamatonta soijajugurttia
1 rkl mietoa öljyä (rypsiöljyä tai oliiviöljyä)
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
0,5 dl (kookos)sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (hienoa leivontaan sopivaa)
0,5 dl lupiinijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl kaurahiutaleita
n. 20 grammaa tummaa suklaata rouhittuna
Muussaa banaani sauvasekoittimella tai haarukalla ja lisää soijajugurtti, öljy ja mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeisenä rouhittu tumma suklaa. Kaada muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Sokerina käytin puoliksi tavallista sokeria ja puoliksi kookossokeria. Sokereita voi varioida ja määrää lisätä oman maun mukaan. Banaanin kypsyysaste vaikuttaa myös makeuteen. Lupiinijauho ei ole mitenkään ehdoton, vaan tässä voi käyttää myös kokonaan gluteenittomia jauhoja. Lupiinijauho on melko proteiinipitoista ja koska sitä on kaapissa, halusin testata sitä leivonnassakin. :)