Hyviä uutisia

Pinnani on pitkä, mutta alkaa olemaan äärimmilleen venynyt useammallakin suunnalla. Työpaikan murheet ja edelleen korjaamolla oleva auto yhdistettynä viime aikojen uutisiin pakolaisista ja hallituksen kaavailemista leikkauksista sekä silmille hyppivät rasistiset meemit ja kirjoitukset sosiaalisessa mediassa saavat mielen kuohuksiin ja matalaksi ja ennenkaikkea turhautuneeksi. Onneksi myös positiivinen aktiivisuus ja toimeliaisuus näyttää lisääntyvän.

Kaiken negatiivisen vastapainoksi haluan viikonlopun alkajaisiksi listata niitä hyviä asioita, joihin olen viime aikoina törmännyt.

  • Arabian Helsingin tehtaan sulkeminen on surullinen juttu, mutta entisten arabialaisten perustama Vaja Finland jatkaa kotimaista keramiikkasuunnittelua ja -tuotantoa. Ja ai että, miten kauniilta nuo kuviot näyttävätkään!
  • Helsingissä 5% väestöstä ei syö lihaa ja muualla maassakin lukema on 3-4% välillä. Vegeruokien myynti on lisääntymään päin niin ruokakaupoissa kuin ravintoloissakin, kertoo Helsingin Sanomien tämän päivän uutinen.
  • Tämä Guardianin uutinen on heinäkuulta, mutta mietin sitä joka kerta, kun ympäröivä maailma masentaa erityisen paljon. Ihmiskunnalla on pakko olla jotain toivoa, kun Nepalkin luopuu 400-vuotisesta hindulaisesta perinteestään. Kyseisellä Gadhimai –festivaalilla on joka viides vuosi rituaalimurhattu 200 tuhatta eläintä. Luin keväällä jonkin vanhemman uutisen näistä festivaaleista, ja kuvien veriset härät tulivat sen jälkeen uniini moneksi viikoksi. 🙁
  • Kauppalehden juttu yrittäjien kapinasta puolestaan antaa toivoa siitä, ettei hallituksen sanelupolitiikka tule menemään läpi. Jos vastarintaan liittyvät AY-liike, poliisi, armeija ja nyt vielä yrittäjätkin, eivät hallituksen kaavailemat, erityisesti vuorotyöntekijöiden asemaa ja palkkaa heikentävät, leikkaukset todellakaan ole selviö!
  • Väsyneen viikon jälkeen hihittelyä sai aikaan myös tämä kuva (joka aukenee todennäköisesti vain ennen 90-lukua syntyneille):

hmnctguv1q_0.jpeg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *