Kirsikkaa ja suklaata pirtelössä
Tai smoothieksihan näitä pirtelöitä nykyisin kutsutaan. 😀 Huomasin eilen, että Turun torilla on alkanut vuoden paras aika. Myynnissä on nimittäin kirsikoita ja pensasmustikoita. Aina tähän vuodenaikaan vedän monta viikkoa putkeen kirsikka- ja mustikkaövereitä. Mitä muuta sitä ihminen muka jälkkäriksi tarvitsee?
Tänä vuonna odottelin kirsikkakautta tosin myös eri syystä kuin yleensä. Latasin muutama viikko sitten ihanan Vaneljan sivuilta The Creamy Smoothie Guiden ja huomioni kiinnittyi erityisesti herkullisen ja helpon kuuloiseen reseptiin Chocolate cherry smoothie. Tänään laitoin reseptin testaukseen, ja niin kuin arvata saattaa suklaa ja kirsikka muodostavat aika ihanan yhdistelmän.
Tämä kuva ei kyllä tee mitenkään oikeutta tälle smoothielle.
Ainekset:
1,5 kuppia (n. 3,5 dl) mantelimaitoa
1/2 kuppia (reilu dl) tuoreita kirsikoita (kivet poistettuina)
1tl vaniljauutetta
1 banaani
jääkuutioita
Nämä tehosekoittimella sekaisin ja päälle rouhittua (raaka)suklaata ja kirsikoita.
Jätin jäät pois, koska niitä ei ollut ja korvasin vaniljauutteen vaniljasokerilla. Tätä kirjoittaessa huomasin myös, että laitoin näköjään mantelimaitoa desin verran liian vähän. No, hyvältä maistui silti! :D