Kirsikkaa ja suklaata pirtelössä

Tai smoothieksihan näitä pirtelöitä nykyisin kutsutaan. 😀 Huomasin eilen, että Turun torilla on alkanut vuoden paras aika. Myynnissä on nimittäin kirsikoita ja pensasmustikoita. Aina tähän vuodenaikaan vedän monta viikkoa putkeen kirsikka- ja mustikkaövereitä. Mitä muuta sitä ihminen muka jälkkäriksi tarvitsee?

Tänä vuonna odottelin kirsikkakautta tosin myös eri syystä kuin yleensä. Latasin muutama viikko sitten ihanan Vaneljan sivuilta The Creamy Smoothie Guiden ja huomioni kiinnittyi erityisesti herkullisen ja helpon kuuloiseen reseptiin Chocolate cherry smoothie. Tänään laitoin reseptin testaukseen, ja niin kuin arvata saattaa suklaa ja kirsikka muodostavat aika ihanan yhdistelmän.

kirsikkasuklaa.jpg

Tämä kuva ei kyllä tee mitenkään oikeutta tälle smoothielle.

Ainekset:

1,5 kuppia (n. 3,5 dl) mantelimaitoa

1/2 kuppia (reilu dl) tuoreita kirsikoita (kivet poistettuina)

1tl vaniljauutetta

1 banaani

jääkuutioita

Nämä tehosekoittimella sekaisin ja päälle rouhittua (raaka)suklaata ja kirsikoita.

Jätin jäät pois, koska niitä ei ollut ja korvasin vaniljauutteen vaniljasokerilla. Tätä kirjoittaessa huomasin myös, että laitoin näköjään mantelimaitoa desin verran liian vähän. No, hyvältä maistui silti! 😀

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys

Viikonlopun vinkki: ravintolapäivä

14985169922_5e1b907410_o.jpg

Restaurant Day pressikuva. Kuva: Marika Groen Kawaguchi. Lähde: Flickr.com

 

Huomenna 16.5. on jälleen ravintolapäivä. Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa monessa eri maassa ja Suomessa se järjestettiin ensimmäisen kerran 2011. Useimmille konsepti lienee tuttu, mutta kertaukseksi: kyseessä on ruoalle omistettu päivän mittainen karnevaali, jossa kuka tahansa voi avata ravintolan päiväksi. Ravintolan voi avata mihin tahansa, esimerkiksi omaan kotiinsa.

Alun innostuksen jälkeen menetin jotenkin kiinnostukseni koko tapahtumaan, enkä viimeisten parin vuoden aikana ole siihen osallistunut lainkaan. Huomenna on Turussa kuitenkin usempikin sen verran mielenkiintoinen pop-up ravintola, että taidan tällä kertaa aktivoitua. Itseäni kiinnostavat ainakin Pop-up kahvila Luomus, joka tarjoilee raakakakkuja Koroisten vanhalla navetalla, sekä Turun eläinoikeusaktiivien Vegan Crack Land: Unpulling the pork! -ravintola Raunistulassa (Murtomaantie 13), jossa on myynnissä ainakin nyhtösoijaa ja vegaanisia kakkuja. Jälkimmäisen tuotto lahjoitetaan Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle.

Monia muitakin mielenkiintoisia paikkoja näyttäisi olevan avoinna. Ei mikään ihme, kun ravintolapäivä on innostanut pelkästään turkulaisia ihmisiä perustamaan pop-up ravintoloita viitisenkymmentä. 🙂

Lisätietoa:

Ravintolapäivän sivut

Kartta ravintoloista

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta