Vegaanikakkupäivä

Eilen oli International vegan cake day. Törmäsin tapahtumaan Facebookissa parisen viikkoa sitten ja liityin mukaan, koska mikä tahansa syy leipoa kakkua on hyvä syy. 🙂 Viime viikko oli töitten puolesta aika raskas, joten menin tutuilla resepteillä pienin muunnoksin.

Kakun tein tällä samalla Dora Dailyn reseptillä kuin viimeksikin, mutta tein puolikkaan annoksen suorakaiteen malliseen vuokaan ja jätin kuorrutteen pois, sillä kakun kanssa tarjoilin jätskiä. Leipominen meinasi mennä ihan pipariksi, sillä huomasin vasta uuniin laittamisen jälkeen unohtaneeni öljyn kokonaan pois. Sain sen vielä sekoitettua sekaan, mutta vähän se tuntui silti vaikuttavan kakun koostumukseen. Laitoin myös hieman liian vähän suolaa tähän versioon. Lopputulos oli ihan ok, mutta ei yhtä hyvä kuin viimeksi.

dsc02586.jpg

Jätskin tein myös aiemmin postaamallani reseptillä. Tällä kertaa tein jäätelöstä Rocky road -jätskiä ja lisäsin perusmassan sekaan rouhittuja manteleita, rouhittua tummaa suklaata ja mansikanmakuisia vegaanisia vaahtokarkkeja. Nuo vaahtokarkit ovat tulleet aika monien Siwojen ja Valintatalojen valikoimiin, mikä on huisin hyvä juttu. Tai huono, jos ajattelee terveyttä ja linjoja… Joka tapauksessa lopputulos oli todella hyvä ja ehkäpä tähän mennessä paras näistä jäätelökokeiluista.

Kolmelta sekaaniystävältä ja mieheltä tuli sekä kakusta että jätskistä positiivisia kommentteja. 🙂

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma