Viikonlopun vinkki: ravintolapäivä

14985169922_5e1b907410_o.jpg

Restaurant Day pressikuva. Kuva: Marika Groen Kawaguchi. Lähde: Flickr.com

 

Huomenna 16.5. on jälleen ravintolapäivä. Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa monessa eri maassa ja Suomessa se järjestettiin ensimmäisen kerran 2011. Useimmille konsepti lienee tuttu, mutta kertaukseksi: kyseessä on ruoalle omistettu päivän mittainen karnevaali, jossa kuka tahansa voi avata ravintolan päiväksi. Ravintolan voi avata mihin tahansa, esimerkiksi omaan kotiinsa.

Alun innostuksen jälkeen menetin jotenkin kiinnostukseni koko tapahtumaan, enkä viimeisten parin vuoden aikana ole siihen osallistunut lainkaan. Huomenna on Turussa kuitenkin usempikin sen verran mielenkiintoinen pop-up ravintola, että taidan tällä kertaa aktivoitua. Itseäni kiinnostavat ainakin Pop-up kahvila Luomus, joka tarjoilee raakakakkuja Koroisten vanhalla navetalla, sekä Turun eläinoikeusaktiivien Vegan Crack Land: Unpulling the pork! -ravintola Raunistulassa (Murtomaantie 13), jossa on myynnissä ainakin nyhtösoijaa ja vegaanisia kakkuja. Jälkimmäisen tuotto lahjoitetaan Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle.

Monia muitakin mielenkiintoisia paikkoja näyttäisi olevan avoinna. Ei mikään ihme, kun ravintolapäivä on innostanut pelkästään turkulaisia ihmisiä perustamaan pop-up ravintoloita viitisenkymmentä. 🙂

Lisätietoa:

Ravintolapäivän sivut

Kartta ravintoloista

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma