Ladataan...

Makkarakeitto kahdelle

1/2pkt HK:n sinistä lenkkimakkaraa

Sipuli

5dl vettä

4 pientä perunaa

Pieni lanttu

Porkkana

Lihaliemikuutio (fond du chef)

3 laakerinlehteä ja 5 maustepippuria (tai maun mukaan)

Persiljaa

Kuori makkara ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Laita paistinpannu lämpeämään ja pilko sipuli.

Tässä kohtaa kannattaa laittaa vesi kiehumaan. Kuori ja paloittele perunat, porkkana ja lanttu. Ruskista makkarat ja lisää sipulit kuullottumaan. Siirrä sivuun odottamaan.

Mausta vesi lihaliemikuutiolla, pippureilla sekä laakerinlehdillä. Mielestäni keitto ei vaatinut enempää mausteita, mutta toki jokainen maustaa omaan makuun sopivaksi. 

Lisää juurekset kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes pehmenevät. Lisää makkarat ja sipulit sekaan, tarkista maku ja lisää vielä tuoretta persiljaa.

Arkiruokaa (tai tässä tapauksessa sunnuntairuokaa) parhaimmillaan! 

Kivaa maanantaita!

Ladataan...

Viime torstaina mieleni teki tehdä muutaman päivän sairastelun jälkeen vähän parempaa arkiruokaa. Löysin ainekset couscoussiin, kanakastikkeeseen ja uunijuureksiin.

Couscous

2.5dl vettä

Kanaliemikuutio

2.5dl couscoussia

Loraus rypsiöljyä

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio. Sekoita joukkoon couscous, siirrä pois levyltä ja anna turvota n. 5 minuuttia. Sekoita öljy joukkoon haarukalla.

Uunijuurekset

Punasipulia

Pieni lanttu

Porkkanaa

Punajuuria

Öljyä

Ruokosokerisiirappia/hunajaa

Tuoretta timjamia

Valkosipulia

Mustapippuria

Suolaa

Kuori ja pilko juurekset ja sipulit melko isoiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Laita uunivuokaan juurekset sekä mausteet ja sekoita kevyesti. Laita 200 asteiseen uuniin, kunnes ovat mielestäsi sopivan pehmeitä (itse unohdin katsoa kellosta tarkan ajan). Kannattaa sekoittaa pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kanaa kermakastikkeessa

N. 400g kanaa (ohutleikkeitä tms) 

Mustapippuria myllystä

Broilermaustetta

2dl kuohukermaa

Valkosipulia

Tuoretta timjamia

Suolaa

Mausta kana pippurilla ja broilerimausteella. Paista lähes kypsäksi voi-öljyseoksessa ja lisää pannulle valkosipuli, timjami ja kuohukerma. Hauduttele ainakin 10 minuuttia tai niin kauan, että kana on varmasti kypsää. Tarkista maku.

Mielestäni nämä kolme sopivat loistavasti yhteen ja aion ehdottomasti tehdä toistekin!

Ladataan...

Sovelsin tässä Valion sivuilta löytyvää jogurttisen mustikkapiirakan ohjetta.

Jogurttinen mustikkapiirakka

(alkuperäinen ohje Valion jogurtti-mustikkapiirakka) 

3dl vehnäjauhoja

1.5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1.5tl leivinjauhetta

1.5dl juoksevaa rasvaa

2 kananmunaa

1dl turkkilaista jogurttia

0.5tl kardemummaa

Täyte

4dl mustikoita

1rkl perunajauhoja

1 kananmuna

2dl turkkilaista jogurttia

0.5dl sokeria

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää        juokseva rasva, munat ja jogurtti. Mausta hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina halkaisijaltaan 27-30 cm uunivuokaan. Levitä taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille. Ripota marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.

Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä.

Pages