Makkarakeitto kahdelle
Makkarakeitto kahdelle
1/2pkt HK:n sinistä lenkkimakkaraa
Sipuli
5dl vettä
4 pientä perunaa
Pieni lanttu
Porkkana
Lihaliemikuutio (fond du chef)
3 laakerinlehteä ja 5 maustepippuria (tai maun mukaan)
Persiljaa
Kuori makkara ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Laita paistinpannu lämpeämään ja pilko sipuli.
Tässä kohtaa kannattaa laittaa vesi kiehumaan. Kuori ja paloittele perunat, porkkana ja lanttu. Ruskista makkarat ja lisää sipulit kuullottumaan. Siirrä sivuun odottamaan.
Mausta vesi lihaliemikuutiolla, pippureilla sekä laakerinlehdillä. Mielestäni keitto ei vaatinut enempää mausteita, mutta toki jokainen maustaa omaan makuun sopivaksi.
Lisää juurekset kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes pehmenevät. Lisää makkarat ja sipulit sekaan, tarkista maku ja lisää vielä tuoretta persiljaa.
Arkiruokaa (tai tässä tapauksessa sunnuntairuokaa) parhaimmillaan!
Kivaa maanantaita!