Lohikeitto viherpippuri-sulatejuustolla

 

Lohikeitto

IMG_20190114_215539.jpg

400 g perunoita

5 pientä porkkanaa

2 sipulia

1 rkl voita

1.5 l vettä

2 kalaliemikuutiota

10 maustepippuria

4 laakerinlehteä

375 g lohta

2 dl kermaa

250 g (1 pkt) viherpippurisulatejuustoa

Suolaa ja mustapippuria

Runsaasti tuoretta tilliä ja ruohosipulia

Pese/kuori perunat sekä porkkanat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi maun mukaan. Kuullota perunoita, porkkanoita ja sipulia hetken aikaa voissa kattilassa. Lisää vesi, kalaliemikuutiot sekä mausteet ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää lohi ja keitä vielä 5 minuuttia. Tämän jälkeen lisää kerma ja sulatejuusto pieninä paloina ja hauduta vielä sen aikaa, että juusto on täysin sulanut. Tarkista maku ja lisää tilliä ja ruohosipulia. 

Tästä ei lohikeitto parane!

Koti Ruoka ja juoma DIY