Kasvis-couscous
Tänään söimme päivälliseksi kasvis-couscoussia kera broilerin ja jogurttikastikkeen. Niin hyvää ja vielä tosi helppoa.
Kasvis-couscous
(n. 3 annosta)
3 dl vettä
1 fond du chef vegetable
3 dl couscoussia
1 tl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi (tai maun mukaan)
1/2 chili ilman siemeniä
2 pientä salottisipulia
Suippopaprika
(mustapippuria)
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, siirrä kattila pois liedeltä ja lisää fond du chef-kasvisliemikuutio. Sekoita joukkoon couscous, laita kansi päälle ja anna turvota n. 5 minuuttia. Tässä välissä hienonna valkosipuli sekä pilko pieneksi sipulit, chili ja paprika. Sekoita tämän jälkeen couscoussia niin, että se on irtonaista ja lisää sekaan öljy.
Kuullota paprika, chili ja sipulit pannulla pienessä määrässä rasvaa. Lisää couscoussin joukkoon ja sekoita. Mausta halutessasi mustapippurilla.
Kasvis-couscous on hyvää sellaisenaankin, mutta itse paistoin meille lisäksi suolalla ja broilerimausteella maustettua broileria sekä tein jogurttikastikkeen.
Jogurttikastike
200g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Puolikkaan sitruunan mehu
1 tl hunajaa
Mustapippuria ja suolaa
Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja anna maustua jääkaapissa n. puoli tuntia. Tämä kastike sopii niin moneen ja on helposti muunneltavissa. Esimerkiksi eilen söimme sitä kalan kanssa, jolloin lisäsin vielä tilliä joukkoon.
Herkullista tiistaita!