Kasvis-couscous

Tänään söimme päivälliseksi kasvis-couscoussia kera broilerin ja jogurttikastikkeen. Niin hyvää ja vielä tosi helppoa.

IMG_20190122_165247_193.jpg

Kasvis-couscous

(n. 3 annosta)

3 dl vettä

1 fond du chef vegetable

3 dl couscoussia

1 tl rypsiöljyä

1 valkosipulinkynsi (tai maun mukaan)

1/2 chili ilman siemeniä

2 pientä salottisipulia

Suippopaprika

(mustapippuria) 

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, siirrä kattila pois liedeltä ja lisää fond du chef-kasvisliemikuutio. Sekoita joukkoon couscous, laita kansi päälle ja anna turvota n. 5 minuuttia.  Tässä välissä hienonna valkosipuli sekä pilko pieneksi sipulit, chili ja paprika. Sekoita tämän jälkeen couscoussia niin, että se on irtonaista ja lisää sekaan öljy. 

IMG_20190122_163716_684.jpg

Kuullota paprika, chili ja sipulit pannulla pienessä määrässä rasvaa. Lisää couscoussin joukkoon ja sekoita. Mausta halutessasi mustapippurilla.

IMG_20190122_180521.jpg

Kasvis-couscous on hyvää sellaisenaankin, mutta itse paistoin meille lisäksi suolalla ja broilerimausteella maustettua broileria sekä tein jogurttikastikkeen. 

Jogurttikastike

200g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Puolikkaan sitruunan mehu

1 tl hunajaa

Mustapippuria ja suolaa

Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja anna maustua jääkaapissa n. puoli tuntia. Tämä kastike sopii niin moneen ja on helposti muunneltavissa. Esimerkiksi eilen söimme sitä kalan kanssa, jolloin lisäsin vielä tilliä joukkoon.

Herkullista tiistaita!

 

Koti Ruoka ja juoma DIY