Lohikeitto viherpippuri-sulatejuustolla
Lohikeitto
400 g perunoita
5 pientä porkkanaa
2 sipulia
1 rkl voita
1.5 l vettä
2 kalaliemikuutiota
10 maustepippuria
4 laakerinlehteä
375 g lohta
2 dl kermaa
250 g (1 pkt) viherpippurisulatejuustoa
Suolaa ja mustapippuria
Runsaasti tuoretta tilliä ja ruohosipulia
Pese/kuori perunat sekä porkkanat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi maun mukaan. Kuullota perunoita, porkkanoita ja sipulia hetken aikaa voissa kattilassa. Lisää vesi, kalaliemikuutiot sekä mausteet ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää lohi ja keitä vielä 5 minuuttia. Tämän jälkeen lisää kerma ja sulatejuusto pieninä paloina ja hauduta vielä sen aikaa, että juusto on täysin sulanut. Tarkista maku ja lisää tilliä ja ruohosipulia.
Tästä ei lohikeitto parane!