Makkarakeitto kahdelle

Makkarakeitto kahdelle

1/2pkt HK:n sinistä lenkkimakkaraa

Sipuli

5dl vettä

4 pientä perunaa

Pieni lanttu

Porkkana

Lihaliemikuutio (fond du chef)

3 laakerinlehteä ja 5 maustepippuria (tai maun mukaan)

Persiljaa

Kuori makkara ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Laita paistinpannu lämpeämään ja pilko sipuli.

Tässä kohtaa kannattaa laittaa vesi kiehumaan. Kuori ja paloittele perunat, porkkana ja lanttu. Ruskista makkarat ja lisää sipulit kuullottumaan. Siirrä sivuun odottamaan.

Mausta vesi lihaliemikuutiolla, pippureilla sekä laakerinlehdillä. Mielestäni keitto ei vaatinut enempää mausteita, mutta toki jokainen maustaa omaan makuun sopivaksi. 

Lisää juurekset kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes pehmenevät. Lisää makkarat ja sipulit sekaan, tarkista maku ja lisää vielä tuoretta persiljaa.

Arkiruokaa (tai tässä tapauksessa sunnuntairuokaa) parhaimmillaan! 

Kivaa maanantaita!

Kommentoi