Parempaa arkiruokaa
Viime torstaina mieleni teki tehdä muutaman päivän sairastelun jälkeen vähän parempaa arkiruokaa. Löysin ainekset couscoussiin, kanakastikkeeseen ja uunijuureksiin.
Couscous
2.5dl vettä
Kanaliemikuutio
2.5dl couscoussia
Loraus rypsiöljyä
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio. Sekoita joukkoon couscous, siirrä pois levyltä ja anna turvota n. 5 minuuttia. Sekoita öljy joukkoon haarukalla.
Uunijuurekset
Punasipulia
Pieni lanttu
Porkkanaa
Punajuuria
Öljyä
Ruokosokerisiirappia/hunajaa
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Mustapippuria
Suolaa
Kuori ja pilko juurekset ja sipulit melko isoiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Laita uunivuokaan juurekset sekä mausteet ja sekoita kevyesti. Laita 200 asteiseen uuniin, kunnes ovat mielestäsi sopivan pehmeitä (itse unohdin katsoa kellosta tarkan ajan). Kannattaa sekoittaa pari kertaa kypsennyksen aikana.
Kanaa kermakastikkeessa
N. 400g kanaa (ohutleikkeitä tms)
Mustapippuria myllystä
Broilermaustetta
2dl kuohukermaa
Valkosipulia
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mausta kana pippurilla ja broilerimausteella. Paista lähes kypsäksi voi-öljyseoksessa ja lisää pannulle valkosipuli, timjami ja kuohukerma. Hauduttele ainakin 10 minuuttia tai niin kauan, että kana on varmasti kypsää. Tarkista maku.
Mielestäni nämä kolme sopivat loistavasti yhteen ja aion ehdottomasti tehdä toistekin!