Parempaa arkiruokaa

Viime torstaina mieleni teki tehdä muutaman päivän sairastelun jälkeen vähän parempaa arkiruokaa. Löysin ainekset couscoussiin, kanakastikkeeseen ja uunijuureksiin.

Couscous

2.5dl vettä

Kanaliemikuutio

2.5dl couscoussia

Loraus rypsiöljyä

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio. Sekoita joukkoon couscous, siirrä pois levyltä ja anna turvota n. 5 minuuttia. Sekoita öljy joukkoon haarukalla.

Uunijuurekset

Punasipulia

Pieni lanttu

Porkkanaa

Punajuuria

Öljyä

Ruokosokerisiirappia/hunajaa

Tuoretta timjamia

Valkosipulia

Mustapippuria

Suolaa

IMG_20190207_182137.jpg

Kuori ja pilko juurekset ja sipulit melko isoiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli. Laita uunivuokaan juurekset sekä mausteet ja sekoita kevyesti. Laita 200 asteiseen uuniin, kunnes ovat mielestäsi sopivan pehmeitä (itse unohdin katsoa kellosta tarkan ajan). Kannattaa sekoittaa pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kanaa kermakastikkeessa

N. 400g kanaa (ohutleikkeitä tms) 

Mustapippuria myllystä

Broilermaustetta

2dl kuohukermaa

Valkosipulia

Tuoretta timjamia

Suolaa

IMG_20190207_184155.jpg

Mausta kana pippurilla ja broilerimausteella. Paista lähes kypsäksi voi-öljyseoksessa ja lisää pannulle valkosipuli, timjami ja kuohukerma. Hauduttele ainakin 10 minuuttia tai niin kauan, että kana on varmasti kypsää. Tarkista maku.

IMG_20190207_193102_900.jpg

Mielestäni nämä kolme sopivat loistavasti yhteen ja aion ehdottomasti tehdä toistekin!

Koti Ruoka ja juoma DIY