Viikonlopun herkku: nachopelti
Se olisi viikonloppu jälleen. Me aloitettiin se eilen perjantaina saunomisella sekä herkuttelemalla nachopellillä. Sen jälkeen käytiin vielä elokuvissakin testaamassa Turun Finnkinon scape-sali ja katsomassa Glass. Salin penkit oli mukavat (torkkumiseenkin), mutta leffa ei ollut mun makuun. Ja oli muuten kätevää, kun sai leffaherkut tilattua valmiiksi salin ovelle!
Mutta nyt takaisin siihen nachopeltiin… Tässä ohje:
Nachopelti
400g jauhelihaa
1/2 chili
1pss tacomaustetta
1dl vettä
Paista jauheliha, lisää pieneksi pilkottu chili ja paista vielä hetken aikaa. Lisää tacomauste ja vesi, sekoita ja jätä hautumaan muun valmistelun ajaksi (voit tarvittaessa lisätä vettä).
Lisäksi
Original nachoja maun/nälän mukaan
Tomaatti kuutioituna
1/2 keltainen paprika pilkottuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
Punasipuli pilkottuna
1prk chunky salsaa (tai muuta vastaavaa)
Juustoraastetta maun mukaan
Levitä nachot uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Nachojen päälle levitä jauheliha, pilkotut tomaatti, paprikat ja sipuli sekä salsa. Lopuksi ripottele juustoraastetta haluamasi määrä. Laita koko komeus uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi. Tarjoillaan creme fraichen kanssa. Kyytipojaksi vaikka siideri tai olut ja sitten vaan nauttimaan!
Herkullista viikonloppua ja ihanaa alkanutta helmikuuta!