Kaamosruoaksi värikästä juureskeittoa

juureskeitto.jpg

Moikka! Tämän ja edellisen kirjoituksen välillä on tapahtunut kaikenlaista, muttei blogissa. Edellinen kirjoitus on täyttänyt jo melkein kuukauden ja blogikin täytti tämän pienen tauon aikana vuoden. Luonnokset-kansio on hiljalleen täyttynyt huonoista kuvista (kirottu kaamos!) ja jutuista, joissa on ainoastaan otsikko. Ideatkin bloggaamiseen ovat olleet aika vähissä. Pelkkä reseptien kirjoittaminen – ja varmaan lukeminenkin – on aika tylsää, enkä totta puhuakseni ole jaksanut hirveästi sen syvällisemmin ruoasta viime viikkoina ajatella. Olen lähinnä pyrkinyt syömään terveellisesti ja riittävästi, että jaksaisin pitkät työpäivät ja pitkän pimeyden. Vitamiinit ja kirkasvalolamppu ovat olleet suureksi avuksi. Mut hei, kolmen viikon päästä mennään jo valoa kohti!

Kirkkaampia aikoja odotellessa kannattaa syödä maukkaita juureksia. Jos ei tiedä, mitä niistä tekisi, niin aina voi tehdä herkullista soppaa. Yllä kuvattu keitto sisältää:

3 maa-artisokkaa
2 porkkanaa
2 punajuurta
1 palsternakan
1 sipulin
n. 7 dl kasvislientä
100 g tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
kuivattua korianteria
saksanpähkinöitä
kuivattua omenaa
oliiviöljyä

Kuori ja pilko kasvikset. Laita kasvikset kattilaan ja päälle lientä juuri sen verran, että ne peittyvät. Pane kansi kattilan päälle ja keitä noin puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella, lisää joukkoon mausteet, tuorejuusto ja kerma. Soseuta uudestaan ja kiehauta. Nosta kattila pois levyltä. Paahda saksanpähkinöitä ja kuivattua omenaa pienessä määrässä oliiviöljyä hetken ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele keitto lautaselle ja koristele pähkinöillä ja omenalla.

Aioin tehdä keittoa ensin ilman punajuuria, mutta Saara epäili että beige ei ole kaikkein houkuttelevin väri. Oikein epäilty, tästä tuli kaunista ja hyvää. Tällä ohjeella keittoa tulee neljä isoa tai kuusi pienempää annosta.

koti ruoka-ja-juoma