Mojitomarinoitua ananasta

Saatiin tiistaina kylään uuden kodin ensimmäiset illallisvieraat. Rullailtiin yhdessä kevätrullia, juotiin itävaltalaisia valkoviinejä ja kivaa oli. Täytteinä oli tofua, parsaa, retiisiä, kukkakaalia, siitakkeita, vermiselliä, pähkinöitä ja paljon yrttejä. Jälkiruoaksi improvisoin ikkunalaudalla jököttäneestä ananaksesta raikkaan aterian lopetuksen.

Paitsi että pelkkä ananas ei oikein tuntunut riittävältä ja koska en voinut improvisoida annokseen kaipaamaani marenkia kaivoin pakastimesta jäätelöä. Yksinään syötynä vähän pettymykseksi osoittautunut uusi Ben & Jerry -maku Peanut butter core tms. oli ihan ässä tuon marinoidun ananaksen kanssa (sitä vadelmahilloydintä lukuunottamatta). Lisäksi näin annos muodosti näppärän jatkumon pääruoan kanssa nautittuun maapähkinädippiin.

mojitoananananas.jpg

PS. Vaikka mojito-etuliitteen käyttäminen on vähän 2012, niin enpä nyt parempaakaan keksinyt.

Mojitoananakset neljälle

1/2 ananas
1/2 dl rommia
1/2 dl ruokosokeria tai siirappia
1 limen mehu
kourallinen tuoretta minttua
(jäätelöä)

Kuori ja paloittele ananas. Keitä rommi, sokeri ja lime kasaan siirapiksi. Revi mintunlehdet joukkoon. Pyörittele ananaskuutioita kuumassa siirapissa ja nauti joko sellaisenaan tai vaikka jäätelön kanssa.

PPS. Ananakset osoittautuivat niin hyviksi, että varattiin huumassa porukalla lentoliput. Olkaa siis varovaisia.

koti ruoka-ja-juoma