Re: Kiva kasvispääruoka
Moikka,
Kiitos kysymästä. Alla sesongin f/w 14-15 tähän asti eniten käyttämäni resepti. Toivottavasti sujuu hyvin ja kerro jos voin auttaa jotenkin muutoin.
Mukavaa viikonloppua!
Terveisin,
Kimmo
Karamellisoitua kurpitsaa (butternut) ja salviapestoa.
1 butternut-kurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
ripaus chipotlea
vajaa dl pilkottua salviaa
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
n. 100 g (kiinteää) ricottaa murennettuna
suolaa
Kuumenna uuni 260 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise pituusuunnassa ja poista siemenet. Pilko kurpitsanpuolikkaat noin tuuman paksuisiksi lohkoiksi. Sekoita mausteet ja öljy kulhossa ja pyörittele lohkot sekoituksessa. Aseta lohkot riviin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa n. 10-15 minuuttia. Käännä lohkot ja paista toiselta puolelta suunnilleen yhtä kauan, kunnes lohkot ovat kypsiä ja nätisti karamellisoituneet molemmin puolin.
Valmista pesto paahtumisen aikana. Paahda hasselpähkinärouhe kuumalla kuivalla pannulla kevyesti. Anna pannun jäähtyä hieman ja lämmitä kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, salvia ja valkosipuli siinä miedolla lämmöllä. Sekoita kaikki ainekset keskenään lusikalla, morttelilla tai blenderissä, riippuen millaisen rakenteen haluat. Itse suosin kevyesti lusikalla sekoitettua. Mausta tarvittaessa suolalla.
Sekoita kurpitsat ja pesto tarjoilukulhossa.