Hyvän ruoan viikko
Olen syönyt viimeisen viikon poikkeuksellisen hyvin. Sunnuntaina pääsin nauttimaan loistavasta banketti-tarjoilusta lähes 600 muun ihmisen kanssa (menyystä hienosti täällä). Tiistaina pääsin työpaikalta toiselle siirtyessä pitkästä aikaa Qulman keittolounaalle ja eilen vietimme kolme ja puoli tuntia Postresin herkkujen parissa.
Näiden kaikkien välissä olen toki syönyt monta muutakin ateriaa, osan ulkona ja suurimman osan kotona. Gastronominen huippuhetki on kuitenkin ollut lähellä tämän kuvan ottamishetkeä:
Kuvassa onnellinen Kimmo juo ennen pääruokaa tarjoiltua puolukka-inkiväärilimonadia.
Söimme Postresissa kuusi ruokalajia, joka väliruoat ja keittiön tervehdykset mukaanlukien tarkoitti yhdeksää erilaista annosta. Annokset olivat kauniita, yllättäviä, vitsikkäitä ja ennen kaikkea herkullisia. Aterian kulku muodosti tasapainoisen kokonaisuuden, jota viinipaketti kommentoi ja täydensi lähes täydelliseksi asti.
Ruoka ei mennyt piperrykseksi, vaikka koristeellisuuteen olikin panostettu. Raaka-aineet olivat tunnistettavissa, palvelu hyvää ja viinit innostavia. Kaikki siis toimi juuri niin kuin Michelin-tähditetyssä ravintolassa kuuluukin.
Paitsi että eilinen ravintolakokemus oli mahtava jo itsessään, niin vielä hienommaksi sen teki se, että päivä oli torstai. Vähän juhlaa arkeen ja yksi arkiateria vähemmän kokattavana.
Tänään söimme kotona perunavuoan rippeet ja jälkiruoaksi jäätelöä, jonka seuraksi puolitin alakerran leipomosta haetun kakunpalan. Kahden minuutin vaivannäöllä ja pienellä asettelulla valmiista elementeistä koottu jälkiruoka muuttuu jo ihan oikeaksi annokseksi.
Nyt viikonloppua viettämään!